Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

NE PREPORUČUJEMO Curry Mango uvjerljivo je najgori Heinzeov umak koji smo probali

heinz-mango-curry-g

Volimo Heinzove umake. Heinzov bazični kečap, koji uvijek imamo doma, zlatni je standard industrijske gastronomije, nešto poput Tabasca i Worcestershirea. Heinzov Barbecue Sauce također nije loš, premda je presladak. No, Heinzov umak od curryja i manga spada među najgore kondimente koji se mogu kupiti u hrvatskim supermarketima. Riječ je o uvjerljivo najlošijem Heinzovom umaku koji smo probali.

Heinz Curry Mango Sauce gusta je smjesa boje senfa, koja se bazira na suncokretovu ulju ( 27 posto) s dodatkom soka od manga (četiri posto) i mješavine začina za curry. Na nepcu prvo osjetimo neskladne slatko-voćno-kiselkaste okuse, da bi uslijedio okus sirovog curry praška koji traje vrlo dugo.

E sada, bilo da koristite posebne začine za curry poput korijandera, kurkume i kardamoma, ili već gotovi curry prašak, upravo je esencijalno da se ti začini dobro preprže. Okusi i tekstura sirovih začina za curry mogu se usporediti s prašinom koja izaziva grebanje u grlu. . A Heinzov je uljasti umak od curryja i manga pun baš okusa sirovog curryja.

Riječ je zapravo o proizvodu koji nije namijenjen ljubiteljima curryja ni orijentalnih kuhinja, nego potrošačima koji ne znaju ništa o curryju ali bi, eto, željeli probati nešto “egzotično”. Heinzov Curry Mango Sauce košta 22 kune za bočicu od dva i pol deci. Gastronomski gledajući, vrijedi točno nula kuna.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.