Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

APEL VELIKOG DIRIGENTA Prestanite nas maltretirati s kuharima, trebamo više kulture na televiziji

riccardo-muti

Maestro Riccardo Muti, jedan od najvećih živućih dirigenata, u intervjuu talijanskom Il Messaggeru komentirao je i poplavu televizijskih kuharskih emisija. Sudeći po reakcijama na internetu, rekao je ono što mnogi misle. “Kad vidim na što sliče neki talijanski televizijski programi, prebacujem na strane kanale da nađem bilo što zaista sadržajno,” rekao je Muti.

Ljudi, smatra, trebaju drugu vrstu hrane: “Javnost danas aplaudira na zapovijed. To nije kultura. To je drogiranje naroda koji zapravo treba kulturu, jer ona je kičma naše povijesti i štiti nas od gubitka identiteta.”
Maestro, koji je trenutno na europskoj turneji s Čikaškim simfonijskim orkestrom, tvrdi da je stanje talijanske kulture vrlo loše. “Nove generacije moraju se boriti protiv općeg zatupljivanja. Ta je borba tim teža što joj se suprotstavlja državni aparat”.

TV kuhar Alessandro Circiello Mutiju je odgovorio da talijanska kuhinja jest kultura. “Talijanski kuhari široku publiku upoznaju s najljepšim i najboljim u našoj kuhinji i uče potrošače kako da ne prekuhaju paštu, kako da im ne zagori ulje. Televizija u kuhinji čini dobro i Italiji i njenom gastronomskom naslijeđu, na koncu čini dobro i zdravlju Talijana.” CNN i BBC godinama imaju emisije posvećene hrani, dodaje Circiello. “I Muti kad dirigira dolazi u kuhinju, samo što je njegova kuhinja veliki orkestar.”

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.