Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Paški Boškinac osvojio je drugo mjesto u izboru za Restoran godine Kulta Plave Kamenice

restoran-godine-2019-boskinac

Boškinac Borisa Šuljića osvojio je 110 bodova i drugo mjesto u našem izboru za Restoran godine, u kojem glasaju profesionalci iz restoranske industrije. Boškinac je jedini restoran koji nema Michelinovu zvjezdicu, a koji se plasirao među prvih pet u našem izboru za 2019.godinu. Boškinac je vjerojatno hrvatski fine dining restoran koji je najviše napredovao u zadnje četiri godine. Naime, kad smo ondje jeli u ljeto 2016. kuhanje je bilo nemarno, a posluga amaterska i infantilna. Pamtimo kako su nam donijeli tanjur s nekom lokvicom u sredini. Konobar je rekao doslovno sljedeće:”To je trebala biti pjena, ali se, eto, rastopila.” 

Boris Šuljić, jedan od doajena hrvatske ugostiteljske scene, odlučio je sve početi iz početka. Kuhinju je povjerio mladom Matiji Bregešu, koji je u međuvremenu stažirao u nekima od najboljih  restorana na svijetu poput Geraniuma. Prvu zaista ozbiljnu vinsku listu sastavio je Roko Bekavac, a sam je Šuljić počeo organizirati niz tematskih večera i gostovanja poznatih kuhara, pa je tako pretvorio Boškinac u nezaobilazni gastronomski hub.

Naposljetku, ove je godine preuređen i hotel. Pojedine Boškinčeve sobe sada spadaju među najluksuznije u Hrvatskoj. Hrana u Boškincu u ljeto 2019. bila je naglašeno lokalna i vrlo moderna. Couvert od izvrsnog sourdough kruha serviranog na travama s obližnjih polja sjajan je primjer terroirske kuhinje. Boškinac je relevantan kandidat za Michelinovu zvjezdicu.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.