Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Veliko finale izbora za Restoran godine: četvrto mjesto osvojio je Monte s 96 bodova

restoran-godine-2019-monte

Prije skoro tri godine, rovinjski Monte postao je glavna vijest svih hrvatskih medija. Monte je, podsjetimo, prvi hrvatski restoran koji je dobio Michelinovu zvjezdicu. Monte je tako ušao u povijest. I to ne samo u povijest hrvatska gastronomije. 

Prva zvjezdica imala je prekretnički značaj u razvoju naše turističke industrije, jer se Hrvatska sada i formalno mogla početi promovirati kao destinacija vrhunske hrane. Monte je u međuvremenu iz godine u godinu nastavio braniti zvjezdicu, dokazujući kako je riječ o restoranu koji je trajno usvojio Michelinove standarde.

I zaista, Monteova je posluga na vrlo visokoj razini, ambijent u prostoru ispod rovinjske katedrale autentično je lijep, vinska karta kompetentna, dok se kuhanje ove godine počelo mijenjati. Monte je, naime, u prve dvije sezone sa zvjezdicom bio tipičan hedonistički fine dining restoran, koji je koristio suvremene kulinarske tehnike i vrlo dobre sastojke da bi učinio goste sretnima i zadovoljnima.

Ove je godine, međutim, chef Danijel Đekić otišao korak naprijed i počeo ozbiljnije istraživati mogućnosti lokalnih i sezonskih sastojaka u modernom visokom kuhanju, što se pokazuje prilično uspješnim. Osobito su nas impresionirala pojedina jela s vegetarijanskog menija.

Monte sasvim siigurno spada među nekoliko najboljih hrvatskih restorana. Treba još spomenuti kako je Monte živi primjer Michelinova efekta: otkako je dobio zvjezdicu, pred Monteom se neprekidno stvaraju redovi.

Foto/Monte, Dalibor Talajić

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.