Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Manga je, dakle, uvjerljivo najgori sushi bar u Zagrebu

manga-sushi

Ginger sushi u usporedbi s Mangom ostavlja dojam omakase restorana (a Ginger Sushi već godinama nije dobar). Sushi iz supermarketa donekle je zanimljiviji od sushija iz Mange, jer kupcima ostavlja nešto veći izbor sastojaka, i nešto niže cijene od Mange.

Svaki zagrebački sushi restoran, od Evergreena nadalje, zaslužuje Michelinovu zvjezdicu u usporedbi s Mangom. Manga je sushi dućan s par stolova, koji je nedavno otvoren u Branimir Centru u Zagrebu. Manga je inspirirana genijalnim japanskim stripovima, što se vidi i po imenu branda, i po nazivima pojedinih sushi boxova; Goku i Kiritom iz svijeta japanskih videoigara i stripova, Brendiranje je, dakle, okej, ali realizacija je bliža katastrofalnoj nego lošoj.

Prvo, izbor sastojaka najsiromašniji je u Zagrebu: Mangom dominiraju losos, pržene kozice i surimi. Chirashi rade samo s piletinom.

Izvedba je još gora od izbora namirnica. Kupili smo kutiju sushija koja se sastojala od četiri rolice s lososom, četiri nigirija s lososom, i četiri rolice s rižom izvana, s avokadom i nekom ribom, koja bi po sivosmeđoj boji moga nalikovati staroj oksidiranoj tuni. U sva tri formata riža je bila toliko prekuhana da se njen škrob doslovno lijepio za prste, a rolice su se raspadale.  

Losos na nigiriju nije imao okus ni po čemu, a ribu u obrnutim rolicama okje su bile punedavno prezrelog avokada, nismo uspjeli identificirati. Možda se radilo o teže oksidiranom lososu? Zaista ne znamo.

Premda Manga funkcionira kao dućan, na kutijama nema ni riječi o datumu proizvodnje ni o datumu uporabe, ni o sadržaju. Manga je nevjerojatni trash koji se, tko zna kako, uspio uvaliti vlasnicima Branimir Centra. Kutija našeg groznog sushija košta 75 kuna.

aqua-panna-sidebar

index

ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Manga je, dakle, uvjerljivo najgori sushi bar u Zagrebu

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min