Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Advent definitivno koristi Zagrebu: hoteli su danas ujutro bili popunjeni 82 posto

esplanade-g

U petak ujutro Booking.com je pokazivao da je 82 posto hotelskih soba u Zagrebu popunjeno. Što znači da bi ta brojka sutra, na zadnji adventski vikend, mogla dostići 90 posto. Sve više od 90 posto može ugroziti normalno funkcioniranje hotela. 

Esplanada je, doduše, zadnja dva tjedna radila s 95 posto popunjenosti. Ta gornja granica popunjenosti nije se osjetila na servisu, ali nije činila hotelski menadžment osobito sretnim.

Luksuzni hotel kompliciran je organizam koji nije sklon funkcionirati na gornjoj granici opterećenosti, jer je njegov glavni zadatak da svakog gosta pokuša učiniti sretnim.

Advent je, očigledno, ponovo napunio zagrebačke hotele. Može se, naravno, razgovarati o tome da Zagreb po apsolutnim brojkama  adventskih gostiju zaostaje za nizom europskih gradova slične veličine. Međutim, zagrebačka hotelska industrija prilično je nerazvijena, pa Zagreb zapravo nema gdje smjestiti puno više gostiju.

Nadalje, Zagreb nije five star hotelska destinacija, pa su cijene u zagrebačkim hotelima izrazito niske, osim Esplanade koja je prosinac odradila s prosječno 180 eura po sobi. Nedostatak pravih hotela s pet zvjezdica strateški je problem zagrebačke hotelske industrije, koji bi Maistra morala početi rješavati revitalizacijom danas zapuštenih Westina i Sheratona.

No, sama činjenica da su zagrebački hoteli, loši kakvi jesu (s par iznimaka) u prosincu popunjeni više od 80 posto, govori o realnoj važnosti Adventa za Zagreb.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.