Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Rezultati izbora za Chefa godine; Hrvoje Zirojević i Hrvoje Kroflin dijele peto i šesto mjesto

chef-godine-2019-kroflin-zirojevic

Chef Mana2 Hrvoje Kroflin i najvažniji dalmatinski kuhar Hrvoje Zirojević (hvarski Laganini) osvojili su po 68 bodova u našem izboru za Chefa godine čime su podijelili peto i šesto mjesto. Zirojevića i Kroflina, više od osobnog imena, povezuje strast prema snažnim okusima, kao i suvereno vladanje modernim kulinarskim tehnikama.

Premda su generacijski jako razdvojeni, Kroflin i Zirojević usvojili su gotovo istovjetnu logiku strasti prema vrlo svježoj hrani i snažnim, karakternim okusima. Zirojević je senzibilniji u pristupu kulinarstvo, dok je Kroflin agresivniji i strastveniji. No, obojica su velemajstori ekspresivnog fine dininga  baziranog na najboljim dostupnim sastojcima.

I obojica su tehnički perfektni. Zirojevićev je pristup prirodno tradicionalniji, s puno preobrazbi običajnih recepata, i s hedonističkim i elegantnim odnosom prema ribi, školjkama i rakovima ali i namirnicama poput foie gras. Hrvoje Kroflin mnogo je agresivniji: on pokušava postići ultimativne  okuse i teksture, te istražuje krajnje mogućnosti pojedinih sastojaka unutar svog gastronomskog rukopisa.

Simbolički govoreći, Kroflinovim chefovskim horoskopom dominira moćno crveno meso velikih bikova, a Zirojevićevim delikatno bijelo meso velikih rakova. U svakom slučaju, Hrvoje Zirojević i Hrvoje Kroflin spadaju među najvažnije i najuspješnije hrvatske chefove ovog desetljeća.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.