Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Rijeka uskoro napokon dobiva prvi pristojan hotel

costabella

Kako izvješćuje Novi list, radovi na Hilton Costabella Resortu odvijaju se predviđenim rasporedom, što znači da će se prvi riječki , a ukupno peti hrvatski Hilton, otvoriti početkom ljeta 2020.godine.

Hilton Costabella Resort, koji se nalazi na izlazu iz grada prema Opatiji, imat će 280 soba. Investicija je vrijedna oko 80 milijuna eura.

No, još je vrednija potencijalna dugoročna važnost ovog hotela za grad Rijeku. Rijeka je, naime, jedini veći grad na Jadranu koji nema ni jedan pristojan hotel. Bonavia se zadnjih godina tužno zapustila, a ostali riječki hoteli nisu vrijedni spomena. Sama činjenica da Rijeka, veliki grad na moru, nema ni jedan dobar hotel, dovoljno govori o riječkoj dugogodišnjoj antiturističkoj orijentaciji.

Što je golema strateška šteta, budući da postindustrijska Rijeka mora naučiti zarađivati od turizma. Valja se nadati da će primjer Hilton Costabelle privući i druge hotelske investitore, te da će otvaranje boljih hotela pomoći stvaranju zanimljivije riječke restoranske i barske scene.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.