Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Pod zidom priprema najefektnije složenu Cezarovu salatu u gradu, a na novom su se meniju našli i fileki

pod-zidom-cezar-salata

Cezarova salata chefa Jurice Jantoleka nadahnuta je geometrijom. Sama je salata složena u kocku, na kojoj se nalazi disk od parmezana. Ova geometrijska urednost prenosi se i na sadržaj: listovi hrskave salate narezani su na perfektno jednake trake, krutoni su usitnjeni u ravnomjerne mrvice, a čak su i rezanci slasne, neočekivano ukusne piletine gotovo posve  jednake dužine.

U takvom pristupu rezanju sastojaka i slaganju jela vidi se ruka pedantnog profesionalca. 

Osim što je najbolje konstruirana, Cezarova  salata u bistrou Pod zidom začinjena majonezom s limunom, jedna je od najuspjelijih u Zagrebu, a za 58 kuna predstavlja izvrsnu vrijednost za novac.

Pod zidom su ovih dana donekle promijenili jelovnik. Pa su tako uveli fileke, koje ne volimo, ali taj potez smatramo logičnim: restoran udaljen jedan kućni broj od Dolca nekako bi trebao držati sastojke poput fileka. Tu je još i bogati supstancijalni ajngemahtec pa zatim izvrsne, hrskave rolice  pohanog oslića poslužene s repom.

Novu verziju patke i crni rižoto nismo stigli probati, jer smo za ručak imali točno sat vremena.

Pod zidom i dalje drži visok nivo u pripremi elegantne bistronomske hrane. Radi se, definitivno, o jednom od najzanimljivijih restorana u strogom centru Zagreba, gdje konkurencija jača iz dana u dan.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.