Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

David Skoko za Gloriju: Kako mi je u Esplanadi zatajilo srce

skoko-riba-hrvatske

U velikom intervjuu za aktualni broj Glorije David Skoko, jedan od najvažnijih hrvatskih kuhara, progovorio je o zdravstvenoj krizi koja mu se dogodila prije tri godine. “Jednog me jutra u zagrebačkoj Esplanadi probudila strašna bol. Osjećao sam se kao da sam na sebi držao teret od stotinjak kilograma. Utrnula mi je lijeva ruka. No, nisam tome pridavao osobitu pozornost. Sjeo sam na motor i krenuo za Istru. Međutim, poslije nekog vremena utrnula mi je i lijeva noga. Nisam mogao mijenjati brzine na motoru, no ni tada nisam pomislio na probleme sa srcem,” rekao je chef Skoko Dijani Šetki, doajenki hrvatskog lifestyle novinarstva.

“Uspio sam nekako stići pred pulsku bolnicu, gdje sam se onesvijestio. Probudio sam se s cjevčicom u žili. Dali su mi duplu dozu morfija . Rekli su mi da imam upalu srčane ovojnice.”

Od tog je događaja, za koji Skoko misli da je bio izazvan stresom, njegova karijera krenula u nešto drukčijem smjeru. Batelina više nije progresivni restoran koji ruši granice visoke lokalne kuhinje kao prije četiri ili pet godina. Sam Skoko ne provodi previše vremena u Batelini, ali je Batelinin chef zato postao najuvjerljiviji promotor lokalne i održive gastronomije u Hrvatskoj.

David Skoko u zadnjih je nekoliko godina promijenio svoju profesionalnu definiciju, ali nije promijenio svoju misiju: Skoko uvjerljivije nego ikad promiče hrvatske sastojke, zdravu prehranu i plemenite i kompleksne kulinarske tehnike. Utoliko je David Skoko i dalje jedan od najvažnijih hrvatskih kuhara.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.