Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

17 najboljih hotela u Istri i na Kvarneru za 2019. godinu

san-canzian-bazen

Kvaliteta hotela u Istri i na Kvarneru raste iz godine u godinu, bilo da je riječ o malim luksuznim hotelima, obnovi starih hotela palača, ili o novim, velikim hotelima i resortima.

Uz klasične hotelske žanrove zastupljene na ovoj listi, zadnjih se godina pojavljuju i nekonvencionalni, katkad također luksuzni hoteli s vinarijama poput Cattunarovog u Novoj Vasi, koji ne pružaju cjelovitu hotelsku uslugu nego iznajmljuju vrlo udobne sobe. Evo liste najboljih istarskih i kvarnerskih hotela za ovu godinu:

1. Alhambra, Mali Lošinj

batleri-g

Alhambra je primjer vrhunskog luksuznog hotela u kojem baš sve funkcionira: odlične sobe, perfektna posluga, fantastičan ambijent, fine dining restoran sa svjetski vrijednom vinskom listom. Jedini je problem što u minibaru ne drže alkohol. Room service, međutim, radi 0-24.

2. San Canzian, Buje

San Canzian je najatraktivnije uređeni hotel u Istri. Pola sela od kamenih kuća preuređeno je u hotel, s vrlo malo izvana vidljivih intervencija. San Canzian je primjer podigranog luksuza izvrsno prilagođenog ambijentu. Uz to, u hotelu je otvorena istarska podružnica Michelinovog Noela, čije se osoblje brine i za zaista odličan bar. San Canzian je otvoren prije nekoliko mjeseci, pa mu treba još fine tuninga. U našoj sobi s prekasnim pogledom sve do mora, većina TV kanala nije radila.

3. Meneghetti, Bale

meneghetti-terasa

Meneghetti je začetnik luksuznog turizma u unutrašnjosti Istre. Pojedini apartmani i sobe svjetski su vrijedni. Hortikultura je veličanstvena, a osoblje vrlo profesionalno.

4. Bellevue, Mali Lošinj

losinj-bellevue

Bellevue je najfunkcionalniji veliki hotel na sjevernom Jadranu. Ondje je gotovo sve dobro posloženo: od prostranih soba s Valrhonom u minibaru, preko jako ugodnog bistroa na bazenima, do velikog spa centra i  izvrsnog japanskog restorana Matsunoki.

5. Grand Park, Rovinj

grand-park-restoran

Najveća ovogodišnja hotelska investicija u Hrvatskoj ima potencijal da postane i jedan od najboljih hrvatskih hotela. Ali, taj potencijal još nije realiziran. Grand Park pati od lošeg servisa i mediokritetskog F&B a kad je riječ o pićima, kao i od pojedinih nepreciznih koncepata. S druge strane, Cap Aureo Jeffreya Velle jedan je od najboljih restorana u Hrvatskoj.

6. Navis, Opatija

navis4

Navis iz godine u godinu postaje sve bolji. Ovaj dizajnerski hotel s krajnje originalno uređenim sobama unatrag godinu dana jako je podigao razinu F&B servisa. Navis će uskoro dobiti i pristanište, pa će se s brodom moći doći na ručak ili večeru.

7. Adriatic, Rovinj

istra-hoteli-adriatic

Adriatic je naš najdraži rovinjski hotel. Sobe i uređenje hotela izvanredan su primjer kako trebaju izgledati luksuzni hoteli u starim zgradama, u samim središtima primorskih gradova. Nažalost, konstantno neprofesionalan servis u baru gurnuo je Adriatic na nešto niže mjesto na listi.

8. Ikador, Ika

ikador-riva-gliser1

Govorimo li o sobama, Ikador je svakako najluksuzniji hotel na Kvarneru. Sobe od četrdesetak kvadrata s prostranim balkonom velike su i za američke, a kamoli za europske standarde. Interijeri su impresivni. No, Ikadoru, koji je otvoren ove sezone, treba još puno rada i na detaljima u cijelom hotelu, kao i na koncepciji F&B-a.

9. Bevanda, Opatija

bevanda
Bevanda, Opatija

Bevandinih desetak soba spada među najljepše i najluksuznije sobe na cijelom Jadranu. Bar se po noći pretvara u jedno od najživljih mjesta u Opatiji.

10. Wine&Heritage Hotel Roxanich, Motovun

roxanich-soba

Ovaj ekscentrično uređeni hotel u kojem je svaka soba drukčija, dramatično je podigao hotelsku ponudu središnje Istre, pa nije neobično da je svakog vikenda pun premda nema malo soba. Pogled iz restorana puca sve do Vižinade, a ispod hotela je vinarija, koja se proteže na čak pet etaža. Cijeli kompleks, smješten u staroj zadružnoj kantini, ubraja se među najveće privatne hotelske investicije u Hrvatskoj.

11. San Rocco, Brtonigla

san-rocco-terasa

Pionir butiknih hotela u Hrvatskoj, obitelj Fernetich, i dalje drži visoku razinu i kad je riječ o sobama, i kad je riječ o gastronomiji. San Rocco valja posjetiti baš ovih dana i tjedana, u vrijeme sezone tartufa, jer njegov restoran njeguje možda najsavjesniji odnos prema bijelim tartufima u cijeloj Istri.

12. Monte Mulini, Rovinj

monte-mulini

Monte Mulini je klasični five star hotel, s vrlo udobnim sobama, izvrsnom plažom Mulini Beach i lijepim prirodnim ambijentom.

13. Imperial, Rab

imperial

Imperial je lijepa palača podignuta istih godina kad i zagrebačka Esplanada. Dio hotela koji ima pet zvjezdica ozbiljno je luksuzan, pa se tako u sobama nalaze i posebni hladnjaci za šampanjce, Gosti mogu birati između Moët Gran Vintagea i Dom Perignona.

14. Marea, Poreč

marea-g

Ovaj novootvoreni resort prvi je hotel s pet zvjezdica na porečkoj rivijeri, što je iznimno važno za podizanje ukupnog profila tog lijepog grada, kojim oduvijek dominira masovni i uglavnom jeftini turizam.

15. Kempinski, Savudrija

h-kempinski

Kempinski je još jedan klasični udobni hotel s pet zvjezdica, koji dobro funkcionira u svom golferskom ambijentu.

16. Punta, Veli Lošinj

punta-losinj

Punta predstavlja izvrsnu vrijednost za novac. Sobe su velike, ogromni bazen među najatraktivnijima je na cijelom Jadranu, spa i teretane vrlo su dobro opremljeni, a cijene su i u punoj sezoni relativno niske.

17. Melegran, Rovinj

melegran-soba-bijela (1)

Melegran je zabavan, hipsterski, šarmantno uređen mali hotel u samom srcu starog Rovinja. Melegran se pomalo oslanja na iskustva svjetskih hotela nove generacije, poput Hoxtona i hotela Pig Grupe, gdje je personalizacija doživljaja važnija od klasične hotelske udobnosti.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.