Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Mario Mandarić novi je chef Noela Buje

mario-mandaric

Noel Buje odlučio je predstaviti svog novog glavnog kuhara na šampanjskoj gala večeri organiziranoj na Martinje. Chef Mario Mandarić debitirao je u Noelu u ponedjeljak 11. studenog, sedmeroslijednom večerom uz vina klasične šampanjerije Charles Heidsieck iz Reimsa. Mario Mandarić još je relativno mladi dalmatinski chef, koji je radio u raznim dijelovima svijeta, da bi prije povratka u Hrvatsku kuhao u legendarnom Fat Ducku slavnog chefa Hestona Blumenthala.

Fat Duck u Brayu već petnaest godina ima tri Michelinove zvjezdice, a prije četrnaest je godina bio proglašen najboljim restoranom na svijetu prema listi World’s 50 Best Restaurants. Prije prelaska u Noel Buje, gospodin Mandarić ovo je ljeto proveo kao šef kuhinje vrlo dobrog motovunskog Wine&Heritage Hotela Roxanich, u vlasništvu gurua prirodnog vinarstva Mladena Rožanića Poslije odlaska austrijskog chefa Daniela Tschatschlera u kolovozu ove godine, Noelov suvlasnik Goran Kočiš morao je voditi i kuhinju jedinog zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom, i kuhinju Noela Buje, što je više nego pregolem posao. U ponedjeljak navečer gospodin Kočiš u Noelu Buje večerao je kao gost, u elegantnom odijelu umjesto u kuharskoj uniformi.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.