Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Gardenu u Preradovićevoj trenutno se uglavnom ne može jesti

garden-tocionici-pivo

Marko Palfi spada među talentiranije mlađe hrvatske chefove. Njegovo kuhanje u zagrebačkom pubu Garden Bar&Kitchen u Preradovićevoj ulici primjer je sofisticirane gastro pub hrane.

Pa smo danas, pošto nam je propao jedan prijepodnevni sastanak u centru, s veseljem krenuli prema vrhu Preradovićeve.

Gdje nas je dočekala simpatična mlada konobarica, koja nam je, umjesto menija donijela zgužvani papir formata A4 na kojem su ispisani nazivi tri juhe i tri burgera. “To je sve što danas imamo i, mislim, chilli con carne,” rekla je dama kojoj je bilo očigledno neugodno.

Pitali smo što se dogodilo s jelovnikom. Doznali smo da starog jelovnika više nema jer se priprema novi, a u međuvremenu gosti mogu birati između tri juhe i tri burgera. Isprika da starog jelovnika nema jer se priprema novi, potpuno je besmislena. Carpaccio i  Theatrium svakodnevno mijenjaju menije, a Vinodol svaki tjedan.

I sve je uredno otisnuto ili napisano na crnoj ploči.

Restoran bez menija u bilo kojoj formi, otprilike je isto kao i auto bez benzina.  Sama činjenica da se Gardenu desilo da ostane bez menija, a i bez hrane, osim tri juhe i tri burgera, ukazuje na neprofesionalnost i nemar u vođenju restorana. Ili možda na stratešku preorijentaciju Gardena u nešto različito od sadašnjeg formata.

Zaista je šteta što Garden otkako  je otvoren nije uspio povezati jako dobru Palfijevu hranu s profesionalnim restoranskim menadžmentom. Prije sedam ili osam mjeseci sasvim smo slučajno prolazeći kraj Gardena vidjeli osoblje kako u lokal unosi one grozne plastične demižone crnog vina, kakvi se u supermarketima  prodaju u bescjenje.

Nijedan ozbiljan restoran ne bi trebao imati ništa s takvim vinom. Kao što ni jedan ozbiljan restoran ne bi smio gostima nuditi zgužvani komad papira umjesto jelovnika.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.