Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Nova sezona Tri, dva, jedan – kuhaj! najbedastija je emisija s hranom kao povodom koju smo vidjeli na domaćim TV mrežama

tri-dva-jedan-kuhaj

Dakle, jedna 28-godišnja gospođa iz Siska pokazuje svoje fotke iz djetinjstva. Pa objašnjava  što je sve htjela biti u životu i koje je sve škole pohađala. Zatim jedno 45 sekundi plače na ekranu, govoreći  o bliskom članu obitelji koji je umro. Onda s bakom, koja joj je kuharski uzor, na ekranu  gleda kako tročlani žiri kuša njeno jelo. Pa dođe pred žiri koji joj kaže da jelo ništa ne valja, jer je prejednostavno.

Neuspješna natjecateljica onda zagrli baku, a ispod te idilične scene ide natpis: Baka bi je sigurno grdila da nisu pred kamerama. Potom se predstavljaju druge kandidatkinje , primalje iz rodilišta. Pa se vidi neka mala beba, a na ekranu piše “To je novi Špiček”. U tom smo trenutku promijenili kanal, i ove sezone više nećemo ići na RTL  u terminima emitiranja Tri, dva, jedan – kuhaj!

Ovosezonski Tri, dva, jedan – kuhaj! scenarijem  i karakterizacijom  natjecatelja podsjeća na persiflažu ranog Big Brothera , i na najgore ispade iz emisija kao što su Život na vagi , Farma i Ljubav je na selu. Teško je pronaći niži reality žanr od novog Tri, dva, jedan – kuhaj!. Novi Tri, dva, jedan – kuhaj! nema, naravno,  nikakve veze s hranom, a kamoli s kuhanjem.

Ovosezonski Tri, dva, jedan – kuhaj! premda tehnički bolje snimljen nego ranijih godina, i premda naizgled strukturalno ambiciozniji (podijeljen je na audiciju i natjecanje) uvjerljivo je najprimitivnija  emisija kojoj je hrana povod, a koja je dosad emitirana na domaćim TV mrežama. Čak i Večera  za 5 djeluje miligram  o dva ozbiljnije od ove neugodne travestije.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.