Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Jeste li čuli za pizzu od 2700 dolara? Nažalost zaista postoji, i to na redovnom meniju

pizza-najskuplja

U Americi upravo traje Nacionalni mjesec pizze. Amerikanci toliko vole pizzu, da su joj posvetili cijeli listopad, ali i još nekoliko dana u godini, pa tako, među ostalim, postoji i Dan pepperoni pizze. U povodu mjeseca pizze CNN nas je podsjetio na nekoliko kurioziteta vezanih uz pizzu, uključujući i službeno najskuplju pizzu ma svijetu, koja košta 2700 dolara.

Pizza od 2700 dolara može se pojesti u Industry Kitchen, velikom njujorškom restoranu (300 mjesta) na obali East Rivera. Industry Kitchen inače prodaje uglavnom normalnu hranu po normalnim cijenama koje se kreću između 15 i 30 dolara. Tek su potpisne pizze pomalo ekscentrične u sadržaju, pa na meniju možete naći pizze sa šećernom vunom i s piña coladom.

I famoznu pizzu od 2700 dolara, koja sadrži Stilton, gusja jetra, tartufe, oscietra kavijar i listiće 24 karatnog zlata. Ta pizza, koja se zove Guinness World Record 24K, košta zapravo 2000 dolara, dok dodatnih 700 dolara možete potrošiti na 13 grama kavijara almas. Almas je albino kavijar, koji zaista jest najskuplji na svijetu.

Ova je pizza, naravno, gastronomski posve besmislena i uvredljiva. Zlatni listići perfektno su jestivi, ali nemaju baš nikakav okus. Plemenite vrste kavijara ne podnose vrućinu, tako da ne postoji ništa bedastije nego stavljati albino belugu na vruću pizzu.

Pizza od 2000 ili 2700 dolara tipični je promotivni trik koji, zapravo, govori o pomalo deformiranom stanju jednog dijela restoranske industrije. Pizzu od 2700 dolara morate naručiti 48 sati unaprijed, Pretpostavljamo da vlasnici Industry Kitchen ne žele u kuhinji gomilati zalihe albino beluge i 24 karatnog zlata..

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.