Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

WORLD’S 50 BEST BARS Hrvatski barmeni prenijeli su nam dojmove s proglašenja najboljih barova na svijetu

world-50-best-bars

Kako smo već pisali, The World’s 50 Best Bars najrelevantnija je svjetska lista na barskoj sceni i prisustvo na dodjeli ovih prestižnih nagrada je san svakog barmena. Među rijetkim Hrvatima koji su dobili priliku za ostvarenje ovog sna – Dorijan Skoblar (Three Monkeys, Rijeka) i Helena Bambić (Swanky Monkey Garden, Zagreb) podijelili su s nama svoje dojmove s ove manifestacije.

Dorijan je hrvatski brand ambasador za Thomas Henry i na 50 Best je bio Helenin domaćin, ali i TH Instagram izvjestitelj sa same manifestacije – odabran je zajedno s belgijskim brend ambasadorom da intervjuira dobitnike i prenosi atmosferu na svom IG kanalu što je službeni Tomas Henry prenosio svojim pratiteljima.

barmeni-schumann

Helena je u London stigla zahvaljujući natjecanju koje je Thomas Henry organizirao za barove diljem Europe. TH Bottlecap Challenge je zahtijevao od odabranih barova (tri u svakoj od zemalja koje su sudjelovale) da sakupljaju čepove Thomasa Henry proizvoda, a Swanky je sakupio uvjerljivo najviše čepova u čitavoj Europi. 

barmeni-best-new

Osim dodjele 50 Best nagrada na kojoj su bili, odradili su i druženje s drugim predstavnicima Thomasa Henryja, degustacije novih proizvoda (uspjeli smo saznati da uskoro dolazi TH Pink Grapefruit koji je kako nam se čini odgovor na Three Cents Grapefruit Sodu koja je u kratko vrijeme postala standard za Palomu) i posjete nekolicini londonskih barova, a s putovanja su se vratili puni pozitivnih dojmova i presretni sa gostoprimstvom TH ekipe. 

Koncertna hala Roundhouse je kao i na svakoj 50 Best ceremoniji bila do vrha popunjena ljudima iz industrije koji su uživali u besplatnim koktelima s barova brojnih sponzora,  zatvorenih za vrijeme same ceremonije i live prijenosa. Dojam je, kako kaže Dorijan, senzacionalan, onakav kako zamišljamo kanski festival. Atmosfera je, napetosti unatoč, iznimno opuštena, a svi uzvanici su prijateljski raspoloženi i spremni za razgovor i slikanje.

Sponzori su se potrudili oko pića, a s obzirom na količinu uzvanika nije im strana bila ni automatizacija posluživanja pa je tako Monkey Shoulder imao bar s točionikom iz kojeg su točili čisti whiskey te old fashioned i sour koktele. 

Najbolji dojam od svih uzvanika na našeg sugovornika je ostavio Moe iz 2 Schmucks bara u Barceloni, a primijetio je i da su izrazito popularni timovi svih azijskih barova koji su se našli na listi. Još jedan dokaz da Azija očito napada njujoršku i londonsku dominaciju listom…

Thomas Henry je jedan od 50 Best sponzora i dodjeljuje nagradu za najbolji novi bar (Best New Opening Award), pa je čast dodjele nagrade pripala njihovom globalnom brand ambasadoru za kojeg Dorijan kaže da je nevjerojatno kreativan i sjajan sugovornik. Phum Sila-Trakoon je veteran berlinske barske scene i potpisnik koktela Le Croco Bleu, Panami i Tiger Baru, a zasluženu nagradu je dodijelio njujorškom Katana Kittenu.

Nakon proglašenja poretka i mlake reakcije koju je Dante dobio za prvo mjesto, zabava se preselila u 26 Leake St. – dvoranu za preko 1000 ljudi ispod Waterloo stanice gdje se u ponešto maglovitijem izdanju zbog repetitivne degustacije nastavilo koktel ludilo s besplatnim sponzorskim pićima.

Sudeći po tome kako su se Dorijan i Helena proveli, 50 Best dodjela je dosta dobar tulum za barmene unatoč svim kontroverzama.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.