Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Tomislav Špiček dao je otkaz u Kaptolskoj kleti

spicek

Večernji hr. danas je objavio da je popularni TV chef Tomica Špiček dao otkaz u Kaptolskoj kleti, zagrebačkom restoranu u kojem je proveo zadnjih osam godina.

Tomislav Špiček, jedan od sudaca u RTL-ovom realityju Tri, dva, jedan – kuhaj! čija nova sezona počinje u ponedjeljak 21. listopada, kazao je Večernjem da je napustio Kaptolsku klet zbog zdravstvenih razloga. Gospodin Špiček doživio je infarkt prije dvije godine.

Kaptolska klet prosječni je restoran nacionalne kuhinje, koji dugo nije mijenjao jelovnik i koji je uglavnom namijenjen turistima. Međutim, prije otprilike godinu i pol dana ondje smo iznenađujuće korektno jeli. Špičekove slike godinama su stajale ispred ulaza u Kaptolsku klet i susjednu sestrinsku Braceru.

Tomislav Špiček, svojedobno jedan od najtalentiranijih hrvatskih chefova, kuhao je među ostalim u Esplanadi i Okrugljaku, da bi vrhunac profesionalne karijere doživio u Baltazaru u prvoj polovici prošlog desetljeća. Njegove polpete od hobotnice u kremastom umaku s desetak trava, bile su jedno od najfinijih autorskih casual jela na zagrebačkoj restoranskoj sceni tog vremena.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.