Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

SMJENA GENERACIJA Pierre-Emmanuel Tattinger povlači se s čela obiteljske šampanjske kuće. Naslijedit će ga kćer Vitalie

pierre-emmanuel

Onoga trena kad je 2006. vratio Taittinger pod kontrolu obitelji, Pierre-Emmanuel Taittinger odlučio je da će budućnost svoje šampanjske kuće prepustiti svojoj djeci. Ovih dana Taittinger je objavio da se povlači s mjesta predsjednika tvrtke, kako bi ga prepustio kćeri Vitalie Taittinger. Pierre-Emmanuel predsjednik će biti do 31. prosinca 2019.

Vitalie Taittinger (40) u tvrtki radi 12 godina, trenutno na poziciji direktorice marketinga i komunikacija. Kad preuzme Taittinger, najbliži suradnici bit će joj sadašnji glavni direktor Damien le Sueur i brat Clovis Taittinger, koji će preuzeti dužnost generalnog direktora. (Intervju Kulta Plave Kamenice s Clovisom Taittingerom možete pročitati OVDJE).

Sueur, kako je to slikovito opisao Pierre-Emmanuel Taittinger, ostaje kao “kontrolni toranj” za njegovu djecu, osiguravati međugeneracijski kontinuitet i koordinirati vinograde, podrume, prodaju i marketing.

vitalie-taittinger
Vitalie Taittinger

“Više od 45 godina posvetio sam Champagni i kući koja nosi naše ime i našu povijest, ” objavio je Pierre-Emmanuel Taittinger u priopćenju, “Zadnjih trinaest godina nesumnjivo su bile najpjenušavije i najuzbudljivije u mojoj karijeri u Taittingeru. Na sve moguće načine moj je rad bio presudan u osiguranju kvalitete naših vina, čija me konzistentnost izuzetno veseli. Rezultati su nadišli sva očekivanja. Taittinger nikad nije bio posvećeniji vrijednostima do kojih držim. Mirno predajem kormilo, siguran i s jakim osjećajem uspjeha.”

ikador-taittinger

Vitalie Taittinger rođena je u Reimsu u Champagni 1979. godine, tamo i danas živi sa svoje četvero djece. Diplomirala je na umjetničkoj školi Emile Cohl u Lyonu. Njen prvi rad nakon diplome bila je monografija slikara nadrealista Alfreda Courmesa objavljena 2004. Dijete poduzetničke obitelji, Vitalie je 2002. osnovala svoju tvrtku za razvoj projekata u industriji vina i gastronomiji. Njeno divljenje očevoj hrabroj odluci da vrati Taittinger u vlasništvo obitelji, bilo je važan faktor u odluci da 2007. počne raditi za Taittinger, prvo kao ambasadorica brenda a onda i na menadžerskim pozicijama. Sad postaje još jedna u slavnoj povijesti žena na čelu velikih francuskih šampanjskih kuća.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.