Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ilija Zdravko Jakobović ovu berbu smatra najboljom još od 2009. godine

jakobovic

Ilija Zdravko Jakobović, zagrebački garažist s vrhunskim vinogradima u Brodskom Stupniku ovih je dana sretan, zadovoljan i stalno dobro raspoložen. “Nikad nisam imao toliko slatkih briga oko vinograda, “rekao nam je jutros Jakobović

Upravo smo pobrali merlot i syrah, s vrijednostima višim od 100 oeschlea i s kiselinama koje se vrte oko šest, a sada nas još čekaju cabernet franc i cabernet sauvignon, koji su na nekim položajima već dosegli 106 oeschlea, što znači da ih više ne možemo ostaviti na lozi. Budući da u Zagrebu imam dva vinifikatora, sada smo u stanovitoj utrci s vremenom, kako bi se sve grožđe stiglo preraditi u u optimalnim rokovima.”kaže vlasnik sve traženijeg slavonskog premium branda Jakob.

Gospodin Jakobović ne proizvodi crni cuvee Jakob svake godine, nego jedino u posebno dobrim berbama, a ovu smatra možda najboljom od 2009. kako zbog fenolne zrelosti i visokih šećera, tako i zbog nižih prinosa. Crni cuveeu Jakob na lanjskom su kušanju u Jakobovićevom podrumu/ garaži pokazali da mogu iznimno dobro dozrijevati, jer su berbe s početka desetljeća tek ulazile u napon snage.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.