Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Barack i Michelle Obama snimaju novi Netflixov dokumentarac o hrani

obama-netflix

Bivši američki predsjednik Barack Obama i prva dama Michelle Obama, počeli su raditi na svom novom poslu. Lani su potpisali višemilijunski ugovor s Netflixom, za koji će producirati dokumentarce i raditi ekskluzivne intervjue.

Njihov prvi dokumentarac American Factory, koji govori o borbi kineskih i američkih radnika u jednom američkoj tvornici, nije dobio bajne recenzije. Novi projekt obraća se sasvim drugoj publici. Listen To Your Vegetables & Eat Your Parents (Slušajte svoje povrće, jedite roditelje) edukativni je dokumentarac o hrani.

Snima ga Higher Ground, produkcijska kuća koju su Obame osnovali prošle godine. Listen to Your Vegetables & Eat Your Parents bit će serija s polusatnim epizodama koja “djecu i njihove obitelji vodi oko svijeta u avanturi koja priča priču o našoj hrani”. Na seriji rade i Jeremy Konner, čovjek iza legendarnog serijala Drunk History i glumica/producentica Erika Thormahlen.

Širenje svijesti o boljoj prehrani i borba protiv pretilosti bile su među glavnim temama kojima se Michelle Obama bavila u Bijeloj kući. Pokrenula je kampanju Let’s Move koja roditelje i djecu širom Amerike potiče na fizičku aktivnost i izbacivanje junk fooda iz prehrane. Nastupala je u Sesame streetu i na Iron Chefu promovirajući zdraviju prehranu. Uvjerila je američku Upravu za hranu i lijekove da obveže proizvođače hrane da na deklaracijama ističu podatke o dodanim šećerima.

Obitelj Obama se tijekom oba mandata hranila povrćem iz organskog vrta koji je zasadila kraj Bijele kuće. Taj je vrt Melania Trump namjeravala betonirati kad je postala Prva dama, ali ga je ipak ostavila na životu i on se i danas obrađuje.

Barack Obama je, pak, uvijek vješto koristio hranu kao medij za svoje političke i PR poruke. Nakon što je 2011. završio izlaganje u Kongresu epskoj bitki s Republikancima koji nisu htjeli odobriti njegov prijedlog proračuna, odluku zastupnika sa suradnicima je čekao u obližnjem fast food lokalu solidarizirajući se javno s radničkom klasom (radnici u fast food lokalima su poster children američkog pokreta za uvođenje zajamčenog minimalca). Preskakao je pult u Baskin Robbinsu da bi ljudima posluživao sladoled, kao što je u istom lokalu radio kao tinejdžer. S Anthonyjem Bourdainom raspravljao je o stanju svijeta u vijetnamskoj krčmi, a sa službenog predsjedničkog Twitter profila napadao New York Times zbog recepta koji predlaže da se u guacamole stavi grašak, Latinoamerikanci su ga obožavali zbog toga.

Novi dokumentarac bračnog para Obama snima se u cijelom svijetu, ne zna se puno detalja, ali talijanski mediji objavili su da je jedna epizoda snimana u Italiji i da u njoj nastupa Massimo Bottura koji je često kuhao za Obame.

Higher Ground osim serije o hrani snima film o velikom crnačkom društvenom reformatoru i abolicionistu Fredricku Douglasu, seriju o modnoj sceni nakon Drugoga svjetskog rata i adaptaciju serijala osmrtnica Overlooked New York Timesa. “Teme rase i klase, demokracije i građanskih prava, ali i puno šira pitanja, zanimaju nas jer ne želimo samo zabavljati ljude, nego ih educirati, povezivati i inspirirati,” rekao je Barack Obama. Dokumentarna serija Listen To Your Vegetables & Eat Your Parents na Netflix bi trebala stići iduće godine.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.