Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

BrewDog je izbacio novi hamburger Hybrid -pola meso pola veganski

brewdog-hybrid

Niste valjda mislili da će cijela ova stvar s veganskim burgerima proći bez BrewDogova komentara. Hamburgeri od povrća koji vjerno imitiraju mesne ušli su u sve najveće fast food lance i postaju jedan od najvažnijiih trendova u hrani u zadnjih dvadesetak godina. Brewdog je na ovaj hype odgovorio u svom stilu. Na Twitteru su najavili svoj hamburger, koji spaja dva svijeta.

Nazvali su ga Hybrid, jer je napravljen pola od govedine a pola od povrća. U stvarnosti, Hybrid su dvije pljeskavice, mesna i veganska, koje se poslužuju u jednom pecivu s topljenim veganskim sirom, lukom i salatom. BrewDog svoj izum prodaje pod sloganom. “50 posto manje mesa, 100 posto slastan”. Publika na Twitteru strašno se iznervirala zbog ove intervencije, a malobrojni koji su shvatili ironiju čestitali su BrewDogu. Oni najmanje skloni hejtanju pokušali su ostalima objasniti da BrewDog samo pokušava zbližiti mesojede i vegane.

James Brown iz BrewDoga potvrdio je da im je to bila namjera. Objasnio je da su u svojim lokalima primijetili pojačanu potražnju za alternativnim izvorima proteina i veganskim opcijama. Većina gostiju ne želi se potpuno odreći mesa, ali bi ipak htjeli smanjiti potrošnju, pa Hybrid hamburger odgovara na  tu novu dilemu našeg doba.  

aqua-panna-sidebar

index

ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

BrewDog je izbacio novi hamburger Hybrid -pola meso pola veganski

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min