Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

BrewDog je izbacio novi hamburger Hybrid -pola meso pola veganski

brewdog-hybrid

Niste valjda mislili da će cijela ova stvar s veganskim burgerima proći bez BrewDogova komentara. Hamburgeri od povrća koji vjerno imitiraju mesne ušli su u sve najveće fast food lance i postaju jedan od najvažnijiih trendova u hrani u zadnjih dvadesetak godina. Brewdog je na ovaj hype odgovorio u svom stilu. Na Twitteru su najavili svoj hamburger, koji spaja dva svijeta.

Nazvali su ga Hybrid, jer je napravljen pola od govedine a pola od povrća. U stvarnosti, Hybrid su dvije pljeskavice, mesna i veganska, koje se poslužuju u jednom pecivu s topljenim veganskim sirom, lukom i salatom. BrewDog svoj izum prodaje pod sloganom. “50 posto manje mesa, 100 posto slastan”. Publika na Twitteru strašno se iznervirala zbog ove intervencije, a malobrojni koji su shvatili ironiju čestitali su BrewDogu. Oni najmanje skloni hejtanju pokušali su ostalima objasniti da BrewDog samo pokušava zbližiti mesojede i vegane.

James Brown iz BrewDoga potvrdio je da im je to bila namjera. Objasnio je da su u svojim lokalima primijetili pojačanu potražnju za alternativnim izvorima proteina i veganskim opcijama. Većina gostiju ne želi se potpuno odreći mesa, ali bi ipak htjeli smanjiti potrošnju, pa Hybrid hamburger odgovara na  tu novu dilemu našeg doba.  

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.