Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U zagrebačkom Asian Gardenu posluga je loša, ali hrana je još mnogo gora

asian-garden-g

Prije nekoliko dana jedan nam je čitatelj poslao pismo o servisu u zagrebačkom kineskom restoranu Asian Garden u Strojarskoj ulici. Gospodin je tvrdio da je konobarica bila izrazito nepristojna, da nije htjela odgovoriti na pitanja o meniju, te da je zatim potpuno ignorirala njegov stol, pa su račun morali zatražiti od druge konobarice. Naš čitatelj tvrdi da se s takvim tretmanom nije suočio ni u najgorim fast foodovima u istočnoj Europi. Pa smo otišli provjeriti.

U Asian Garden, koji se nalazi u bezličnom i hladno uređenom prizemlju poslovnog nebodera u Strojarskoj, ušli smo u srijedu oko 11 i 30. Za tri velika okrugla stola sjedile su grupe starijih kineskih turista. Za ostalim je stolovima bilo desetak Zagrepčana. 

Premda je servis počeo prije samo pola sata, stolnjak na našem stolu bio je pun mrlja. Asian Garden ima dva menija: dnevnu ponudu koju čine jela po 39 kuna (većina gostiju oko nas naručivala je s tog menija) i normalni eurokineski a la carte, s jedno stotinjak jela, uključujući ona neizbježna poput spring rollsa, osam blaga ili mongolske govedine.

Mi smo naručili dim sum shao mai, koji bi teoretski trebali biti punjeni rakovima i graškom, i škampe a la sechuan koji bi, opet teoretski, morali biti ljuti Zanimljivo je da se hrana naručuje isključivo po brojevima. Kad smo tražili škampe, konobarica nas je pitala za broj na jelovniku. Dim sum je bio neobičan i katastrofalan. Neobičan zato što su tri okruglice bile napravljene od bijelog prozirnog rižinog tijesta, a četvrta, tko zna zašto, od nekog žutog čvrstog tijesta. Katastrofalan zato što masa kojom su punjeni nije imala nikakav okus, nego jedino neku poluželatinoznu teksturu. Ukratko, nemamo pojma što smo zapravo jeli.

Škampi u škampima na sečuanski nisu bili škampi nego velike kozice, jako gumaste teksture i bez imalo slatkoće. No, to je bio najmanji problem. Kozice, opet naravno, nisu bile ljute i nisu ni iz najveće daljine asocirale na sečuansku hranu. Ni to nije bio glavni problem. Čak ni grozan kiselo slatki umak iz diskontnih dućana nije predstavljao najveći problem.

Najveći je problem činjenica da je to jelo došlo na stol mlako, što vjerojatno znači da je bilo smrznuto pa podgrijano s malo svježe narezanog povrća. Ukratko, riječ je o jednom od najgorih kineskih jela koja smo ikada probali u Zagrebu.

Uz sečuanske škampe pokušali smo naručiti vino, no konobarica nije znala ime proizvođača graševine i bijelog pinota koji nude na čaše. Ako osoblje nije kadro naučiti samo dva imena proizvođača vina, jer restoran nudi dva vina na čaše, mora da zaista ne voli svoj posao. Asian Garden, nažalost, precizno simbolizira slobodni pad kvalitete kineskih restorana u Zagrebu, koji traje već dosta godina.

ASIAN GARDEN

Strojarska 22, Zagreb

HRANA 1/5  VINO 0/5  SERVIS 1/5  AMBIJENT 1/5

kreditne kartice Visa, Mastercard, Diners

VISA Inspire_logo_web copy
PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.