Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

7 restorana i zalogajnica u gastronomskoj pustoši istočnog Zagreba

dragon-bbq-chen

Istok Zagreba jedan je od najvećih i restoranski najsiromašnijih dijelova grada. Na cijelom golemom prostoru od Dubrave do Kvaternikova trga, pa u Maksimiru na Žitnjaku, Radničkoj i Vukovarskoj do, recimo, Držićeve, gotovo da i nema ozbiljnih restorana, ne računajući nekoliko preostalih oko Green Golda. Stoga je ova lista jednostavna, ali siromašna.

1. Tekka, Radnička 37

tekka

Tekka je najbolji zagrebački japanski restoran, i jedan od najboljih zagrebačkih restorana uopće. S obzirom na jako visoku i konstantnu kvalitetu u svim sektorima jelovnika, od briljantnog otora, do vrlo dobrih bifteka, Tekka definitivno nije skupa, pa je logično da vrlo dobro posluje. Na vinskoj bi se karti moglo ozbiljnije poraditi, osobito kad je riječ o lošem izboru crnih vina na čaše.

2. ManO2, Green Gold

Mano2-glavna

ManO2 na čelu s ultratalentiranim chefom Hrvojem Kroflinom i kompetentnim sommelierom Markom Rundekom, uzbudljivi je gastronomski restoran, koji se trenutno nalazi u dinamovskoj formi.

3. Bistro Vukušić, Slavonska avenija 220

vukusic-zubatac

Ova neprekidno prepuna hranionica kuha i jednostavna dnevna jela za smiješno mali novac, ali i velike bijele ribe i škampe. Vukušićev totalni restoranski pristup u industrijskoj četvrti očito se isplati.

4. Dragon BBQ, Green Gold

dragon-bbq-omlet

All you can eat restoran gospođe Chen puni se već oko 11 i 30. Financijaši i marketingaši zaposleni u Green Goldu i okolnim poslovnim zgradama očito su zadovoljni što za desetak eura mogu pojesti koliko god žele sushi rolica  i pekinške patke.

5. Budweiser, Heinzelova 17

budweiser

Ekstremno popularna pivnica u Heinzelovoj ne živi samo od mljevenog mesa na roštilju i obilnih porcija gotovih jela za razmjerno mali novac. Unatrag dva mjeseca, u Budweiseru smo dvaput pojeli gotovo savršeno pečeni biftek, spaljen izvana i crven iznutra. Ponuda vina ove se godine drastično poboljšala.

6. Duksa, Duknovićeva 4

duksa-interijer

Kako čitatelji Kulta Plave Kamenice znaju, nismo osobiti obožavatelji Duksinih pizza. No, Duksa je još uvijek daleko najbolja pizzeria u istočnom Zagrebu (okej, još nismo probali ljetos otvoreni Cirio blizu Ekonomskog fakulteta) .

7. Plavi 9, Zvonimirova 83

Zalogajnica Plavi 9 dragocjena je društvena institucija istočnog Zagreba, koja omogućuje gostima da se najedu za tridesetak kuna u pristojnom ambijentu, i s prijateljskom poslugom. Ovog su ljeta poboljšali nekoliko skupljih jela.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.