Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

BITKA ZA KRAŠ Srpski biznismen Nebojša Šaranović navodno je kupio dionice Kraša u vrijednosti od 90 milijuna kuna

Nakon što je vrgoračka Mesna industrija Braća Pivac objavila namjeru da preuzme zagrebački Kraš, na Zagrebačkoj je burzi počela žestoka borba za kontrolu nad najvažnijom konditorskom  tvrtkom u regiji. Nepoznati je investitor u zadnjih nekoliko dana pokupovao vrlo mnogo dionica Kraša, u vrijednosti od čak 90 milijuna kuna, čime je stekao više od pet posto udjela u Krašu. 

Nepoznati investitor i dalje nastavlja kupovati Kraševe dionice, pa se tako inače polumrtva Zagrebačka burza suočava s naglim rastom vrijednosti dionica jednog od ikonografskih brendova hrvatske prehrambene industrije. Zagrebački poslovni novinari tvrde da je nepoznati investitor zapravo Nebojša Šaranović, jedan od najuspješnijih i najbogatijih srpskih poduzetnika.

Gospodin Šaranović (55) vlasnik je srpskih tvornica papira, ali i konditorske tvrtke u Crvenki, koja desetljećima licencno proizvodi legendarne McVitiesove Jaffa kekse. Stoga Šaranovićev interes za Kraš ne bi trebao biti neočekivan. Čini se, ipak, da naša javnost nije očekivala kako će Bajadere i Griotte postati predmet uzbudljivog hrvatsko srpskog  nadmetanja na zagrebačkoj burzi.

aqua-panna-sidebar
naslovnica-vinski-izvjestaj.2019
Naslovnica-ulje-2019-2020

aviation-gin

BITKA ZA KRAŠ Srpski biznismen Nebojša Šaranović navodno je kupio dionice Kraša u vrijednosti od 90 milijuna kuna

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min