Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

KAMO ZA PRVI JESENJI VIKEND Rujan može biti uzbudljiviji od kolovoza

zagorje-fb

Početak jeseni idealan je za kratka putovanja. Vrijeme je još uvijek toplo, cijene hotela na moru upravo su pale za barem četvrtinu, vrhunski restorani rade manje hektično nego prije desetak dana, a sve oko nas prepuno je uzbudljivih događaja  od berbe grožđa, preko big game fishinga, do prvih bijelih tartufa. Evo gdje vam ovaj vikend zaista može biti zabavno.

1. Središnja i zapadna Istra

U kontinentalnoj Istri upravo koincidiraju berba grožđa i početak lova na bijele tartufe. Svatko koga zanimaju vino i gastronomija, ne može tražiti puno više. 

Gdje spavati San Canzian Buje, Heritage&Wine Hotel Roxanich Motovun, San Rocco Brtonigla

Gdje jesti Noel Buje, Morgan, Bracanija, San Rocco, Brtonigla, Pergola, Zambratija, Marina, Novigrad, Čok, Novigrad, Roxanich, Motovun, Malo selo

2. Poreč

porec-big-game-fishing

U Poreču se ovaj vikend odvija završnica Offshore World Challengea, najvećeg hrvatskog natjecanja u big game fishingu. Lokalni restorani puni su prigodnih jela od tune, tuna se prodaje i na ulici kao street food, a gastronomski vrhunac porečkih dana tuna dogodit će se u petak navečer, kada u restoranu Spinnaker gostuje veliki Hrvoje Zirojević.

Gdje spavati Marea, Isabella Resort (otok Sveti Nikola)

Gdje jesti i piti Spinnaker, Sveti Nikola, Cheese Bar Barolin, vinski bar Parentino

3. Mali i Veli Lošinj

keller-alhambra

Kada prođu najveće ljetne gužve, Lošinj postaje idealno mjesto za splendid isolation. Luksuzni hoteli jeftiniji su nego u kolovozu i srpnju, a neki od njih, Bellevue i Punta, imaju izvrstan spa.

Japanski restoran Matsunoki, koji koristi vrhunsku jadransku tunu i škampe, jedna je od većih kvarnerskih gastronomskih atrakcija.

Gdje spavati Bellevue, Alhambra, Punta

Gdje jesti Matsunoki, Alfred Keller, Cigale, Bora Bar, Diana (steakhouse)

4. Šibenik

sibenik

Šibenik treba posjetiti zbog tri razloga.  Prvo, Šibenik je jedan od najljepših gradova u Hrvatskoj. Drugo, Šibenik ima Pelegrini, gdje je nekako ugodnije jesti kad prođu ljetne vrućine i gužve i treće, Šibenik je turistički nekontaminiran . 

Gdje spavati D-Resort, Bellevue, Hotel Life Palace

Gdje jesti Pelegrini, Konoba Boba (Murter), Konoba Vinko(Konjevrate)

5. Baranja i Ilok

baranja-glavna

Istočna Hrvatska najljepša je u ovo doba godine, kada se u blagim ali moćnim pejsažima miješaju zlatnožute i zelene boje. Berba grožđa traje već danima, a na Iločkoj se tvrđavi ovaj vikend održava tradicionalno slavlje u povodu berbe. U Baranji je najbolje spavati u manjim pansionima poput Ivice i Marice, premda je hotel Patria u Belom Manastiru sasvim korektan. Za zaista vrhunski ručak ili večeru preporučili bismo ipak hotel Osijek, gdje kuha sjajni Tomica Đukić, s a za autentično ugođaj uz zabavnu hranu Baranjsku kuću u Karancu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.