Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

FOOD BOOK BY DINO & VULE Bivši sous chef Mana2 otvorio je restoran u Ivanić Gradu

food-book-g1

Svaki put kad se izvan centra Zagreb otvori zanimljiv restoran, to je dobra vijest. Kad se otvori u Ivanić Gradu, priča je još zanimljivija. Ovoga proljeća u Ivanić Gradu se otvorio restoran Food Book by Dino & Vule. Restoran su otvorili i vode ga chefovi Dino Pavanić, koji je četiri godine radio kao sous chef Hrvoja Kroflina u zagrebačkom restoranu ManO2 i Marijan Vukošić, nekadašnji vlasnik pizzerije, koji je radio u novigradskom restoranu chefa Marina Rendića.

Na ovo otvorenje, koje je nekako prošlo ispod radara medija. Ako netko i zna Ivanić Grad po hrani, to je vjerojatno zbog Bučijada. Inače baš i nije očigledan izbor za mlade chefove koji otvaraju svoj prvi restoran. No, kao ivanićki chef, Pavanić se nije puno dvoumio.”Dina je ljutilo koliko je gastronomija u Ivanić Gradu osiromašena,” objasnili su nam u četvrtak, “Imali smo zajedničku ideju o pokretanju kvalitetne ponude u gradu i tako smo počeli surađivati i odlučili otvoriti Food Book by Dino & Vule. Odradili smo sve faze, od uređenja do menija i evenata.”

Meni Food Booka bazira se na namirnicama lokalnih proizvođača, s nekoliko steakova i burgera i nešto originalnijih jela popu pohanih štrukli s limunom i vlascem, raviola a la fiš, rižota od kunića s lješnjakom i amarettom ili paštete od dimljenih oslića. “Inzistiramo na svježim i kvalitetnim namirnicama. Ponekad se zbog toga dogodi da nekog jela i nestane, ali prioritet su svježina i sezona,” kažu.

Food Book će uskoro predstaviti novi meni i vinsku kartu s novim sezonskim kolačem od buče Roberta Hromalića i Le Kolača, njihove večere sa živom jazz glazbom polako se uhodavaju, a održavaju i vinske večere. Sutra se u Food Booku predstavlja vinarija Josić. Još nismo stigli uživo provjeriti kakva je hrana u Food Booku by Dino & Vule, ali već i sama činjenica da se u mjestu gdje nije bilo gastronomske ponude otvorio restoran koji pokazuje energiju i ambiciju, stvara osjećaj optimizma.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.