Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

El Bugadur, istarsko-japanski tapas u srcu Rovinja, ima jedan veći problem – lošu japansku hranu

bugadur-g

Kad smo u petak oko pola deset navečer ušli u El Bugadur, najnoviji restoran obitelji Pellizzer, sam pater familias, 82-godišnji Corrado Pellizzer rezao je pršut sa stalka lijevo od vrata. Pršut je ujedno i najboljad stvar koju smo probali u El Bugaduru

budarur.-pellizzer
Corrado Pellizzer

El Bugadur je otvoren ovoga ljeta, kao kombinacija japanskih formata i istarskih okusa i žanrova. Tome treba dodati i pata negru. Riječ je o fusion tapasu s ponešto većih jela: file brancina, vizualno spektakularni brancin u soli, biftek s umakom od tartufa. El Bugadur, u ulici Svetog križa, nedaleko Puntuline koju drži ista obitelj, sastoji se od dva dijela: atraktivnog interijera i ulične terase idealne za people watching.  

Bugadurov jelovnik počinje s nešto sushija, pa prelazi na tartar i carpaccio, koji se ponavljaju u raznim jelima na meniju. Možete naručiti sam tartar od tune, ali u Fusion plati Bugadur također ćete, kako nam je objasnio ljubazni konobar, dobiti  tartar od tune i tartar od kozica, baš kao i u jelu koje se zove Sirova riba. Evo gdje nas može dovesti dugogodišnje iskustvo u ugostiteljstvu. 

bugadur-sushi

Večeru u vrlo punom Bugaduru počeli smo nigirijima s tunom i rolicama s tunom. Nigiriji su bili tehnički pogrešno napravljeni: zrna riže otpadala su ispod tune još na tanjuru, dok se uz mali dodir sojina umaka jedan od tri nigirija potpuno raspao. U bilo kojoj zahtjevnijoj školi sushija ovo bi značilo neprolaznu ocjenu. Rolice su bile nešto bolje, ali Bugadurov sushi majstor, koji dolazi iz Japana, definitivno nije svladao tehniku pripreme riže za sushi.

Sama tuna sasvim je prosječna. Nedovoljno masna i s ponešto neobičnim, metalnim okusom. Jedini zaista dobar element u sushiju bio je hrskavi đumbir koji chef marinira u restoranu.

budadur-tempura

Tempura u Bugaduru tehnički je uglavnom korektna, ali s ne baš atraktivnim sastojcima. Povrće je bilo lagano bezukusno, jedan batat polusirov, dok su kozice okej, jednake kao u street food istočnjačkim restoranima u Zagrebu. Pršut je, s druge strane bio jako dobar, mekan i sočan, premda lagano preslan. Cantuccini su bili baš izvrsni.

bugadur-prsut
bugadur-cantuccini

Vinska karta solidan je istarski mainstream, posluga se trudi iako još treba učiti o hrani koju prodaje, dok nas je posebno iznenadila činjenica da El Bugadur prima samo gotovinu, pa su neki gosti oko nas morali krenuti u ponoćnu potragu za bankomatima, što ne pridonosi osobito ugodnom restoranskom iskustvu..

Obitelj Pellizzer posjeduje četiri restorana u centru Rovinja. Giannino jako volimo, Rio je posve neodoljiv, Puntulina ima genijalnu terasu, dok Bugadur zasad zaista nije bolji od prosječnog .

Amaterski sushi, korektnu ali tek prosječnu tempuru, dobar pršut i odlične cantuccine uz buteljku odležane Radovanove malvazije Capeletto iz 2015. godine, platili smo 760 kuma.

EL BUGADUR

Ulica Svetog križa , Rovinj

HRANA +2/5  VINO 3/5  SERVIS 3/5  AMBIJENT -4/5

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.