Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

4 rastuće destinacije koje bi u idućih nekoliko godina mogle postati zvijezde hrvatskog turizma

san-canzian-dron

U ovogodišnjoj kaotičnoj i drugoj uzastopnoj stagnacijskoj sezoni, koju obilježava i nevjerojatna tvrdnja ministra turizma da Hrvatska više nema prostora za turistički rast, ponešto optimizma daju nam među ostalim najave afirmacija novih turističkih odredišta, koja bi u idućim godinama mogla poboljšati ukupnu sliku najvažnije naše industrije. Evo četiri destinacije sa zaista velikim potencijalom da se, uz određene preduvjete ,uskoro uvrste među vodeće u Hrvatskoj.

1. Rab

more-rab-boljkovac

Ovaj bivši hrvatski šampion jugoslavenskog turizma zapao je u dvadesetgodišnju hibernaciju, koja je tek nedavno prekinuta prilično golemim Valamarovim investicijama. Rab je u posljednje vrijeme napokon dobio modernu hotelsku infrastrukturu. Hotel palača Imperial u nekim je svojim segmentima izvrstan, a i pojedini drugi novi hoteli i kampovi značajno su unaprijedili rapsku ponudu. Spojimo li moderne hotele s nizom fantastičnih divljih plaža, od kojih se neke nogu pohvaliti bijelim pijeskom i tirkiznim morem, jasno je zašto je Rab naš favorit na ovoj listi. Rabu zasad nedostaju dobri barovi i restorani, kao i elementarna komunalna urednost.

2. Pučišća na Braču

puteus-terasa

Zahvaljujući jako dobrom hotelu Puteus Palace, ovo malo otočko mjesto može postati izvrsna mikrodestinacija za miran i luksuzan odmor u autentičnom ambijentu srednjodalmatinskog otoka, kako je izgledao nekada. Uz sam Puteus Palace, strateška je prednost Pučišća upravo nezagađenost masovnim turizmom. Eventualno otvaranje još jednog ozbiljnog restorana od Pučišča bi mogla napraviti otmjeni brački gastronomski hub.

3. Motovun

roxanich-hotel-esplanada

Motovun je već desetljećima jedna od omiljenih destinacija u unutrašnjosti Istre. Međutim, Motovun sve do ove godine nije imao bazični preduvjet za dizanje ranga svoje turističke ponude.

Otvaranjem zaista unikatnog vinskog hotela Roxanich, Motovun je napokon dobio osnovni element svoje turističke infrastrukture. Motovunu također nedostaju ambiciozniji hoteli i barovi koji bi bili komplementarni njegovom zaista fantastičnom ambijentu.

4. Buje

san-canzian-bazen

Pitoreskni gradić u zapadnoj Istri, u kojem se prije četrdesetak godina razvila elektronska industrija a prije desetak godina prva privatna hrvatska pivska industrija, sada prerasta u relevantno turističko središte. Ne samo zbog San Canziana i Noela Buje. Tu su još novi podrum Giorgia Claia koji bi trebao biti otvoren iduće godine, i koji će sigurno privući brojne poštovatelje njegovih vina, pa mali hotel i restoran obitelji Franković, višestrukih Decanterovih šampiona te hotel i veliki steakhouse pivovare San Servolo koji još nismo posjetili, ali o kojim smo čuli puno vrlo pozitivnih ocjena. Buje na neki način prerastaju u novu Brtoniglu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.