Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zagrebački hoteli i 2019. godine postižu najniže cijene u ovom dijelu Europe. Jedino je Esplanade skuplja od 1000 kuna

palace1

Sredinom kolovoza Zagreb izgleda kao da je pun stranih turista. Turističke grupe obilaze centar grada, a restorani u Teslinoj i Tkalčićevoj solidno su popunjeni. Međutim, Zagreb je pun turista i zato što je glavni grad Hrvatske vjerojatno najjeftinija city break destinacija u srednjoj Europi. Jutros smo na Booking.comu pregledali aktualne cijene poznatijih zagrebačkih hotela.

Soba u Westinu, svojedobno legendarnom luksuznom Intercontiju, može se dobiti za 672 kune. Soba u Sheratonu, kojeg se prije dvadeset godina smatralo ultimativno luksuznim hotelom, nudi se za 712 kuna. Sva tri zagrebačka Hiltona koštaju između 600 i 800 kuna, a tu se negdje vrte cijene i u Capitalu i Le Premieru.  Jedino Esplanade postiže nešto pristojniju cijenu: jučer se soba prodavala za 1232 kune , a danas za 1100 kuna. Esplanade je jedini zagrebački hotel u kojem soba sredinom kolovoza košta više od tisuću kuna. Najbliži joj je Palace s 959 kuna.

Okej, netko bi sada mogao reći kako u kolovozu svi idu na more, pa je logično da su gradski hoteli prazniji, a time i jeftiniji. Međutim, kolovoz je i u Ljubljani, gdje bolji hoteli koštaju između 1800 i 2500 kuna, i u Budimpešti gdje se cijene five star hotela ovih dana kreću između 1400 i 3000 kuna. 

Zagreb je, nažalost, najjeftinija srednjoeuropska turistička destinacija kad je riječ o glavnim gradovima. Što govori i o naličju zagrebačkog turističkog u, ali i o zaista lošoj hotelskoj infrastrukturi. Nitko razuman zasta ne bi trebao platiti više od 100 eura za godinama zapuštene, lažne five star hotele kao što su Westin i Sheraton.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.