Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ni novi, veliki Umami u Branimir Centru nije baš dobar. Umami ima problem s recepturama

umami-stir-fry1

U ponedjeljak na Dan pobjede, činilo se da je Zagreb najprazniji grad na svijetu. Pa ipak, oko sedam navečer u Branimir Centru stvorila se prilična gužva. Što je samo još jedan dokaz da je riječ o jednoj od prometnijih lokacija u gradu. Dio prometa ispred blagajni za kino prirodno se prelio i u Umami, prvi otvoreni restoran Branimirova food halla u nastajanju, gdje će još raditi sushi bar Manga i burger bar Lars & Sven.

Mali Umami u Skalinskoj ulici kraj Tkalčićeve, koji se zatvorio prije par mjeseci, uvijek nam je bio simpatičan. Radilo se o nepretencioznom orijentalnom fast foodu u kojem je vrijedilo naručivati najjednostavnija jela, poput gyoza i katsu piletine. Veliki Umami u Branimirovoj raspolaže prostranom otvorenom kuhinjom, pa smo očekivali da će i nešto složenija jela, koja u Skalinskoj nisu funkcionirala (hrana se donosila iz centralne kuhinje i podgrijavala), ovdje biti nešto uspješnija. Nažalost nisu.

umami-curry

Jučer smo probali goveđi stir fry i pileći curry s kokosovim mlijekom. Curry je imao vrlo jak okus i miris po sirovom prašku za curry. Prašak za curry, koliko god to zvuči neobično, spada u sastojke koji vam ne trebaju u većini curryja. Umjesto praška za curry koristite kurkumu, korijander, kardamom, fenugreek, kumin i druge originalne začine. Umamijev curry, osim toga, nije bio nimalo ljut. Nula scovillea.

Goveđi stir fry izgledao je vrlo dobro, s nešto crvenog i zelenog povrća, i mirisao je puno ugodnije od curryja. Međutim, bio je pretjerano sladak, ljepljiv, mastan i težak, tako da smo morali ostaviti barem pola. Umami očigledno ima problema s recepturama za malo kompliciranija jela. Što je šteta, jer je mjesto odlično koncipirano, sa široko prihvatljivim cijenama i velikim porcijama. Curry , stir fry i dva Zmajska platili smo oko 140 kuna.

UMAMI

Branimir Centar, Zagreb

HRANA 2/5  PIVO 3/5  SERVIS 3/5

sve kartice osim Amexa

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.