Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Branimir Centru otvoren je novi Umami, najveća istočnjačka hranionica u Hrvatskoj

Poslije dugih priprema i najava, u zagrebačkom Branimir Centru napokon je otvoren novi Umami, prvi i najveći lokal u sklopu food malla pokraj jednog od najposjećenijih gradskih kina.

U prostor novog Umamija, preko puta kino blagajni, koji je trenutno djelomično namješten, sigurno stane više od stotinjak stolica. S obzirom na dosadašnju popularnost ovog azijskog fast food branda, kao i na gužve koje se, osobito vikendom, stvaraju u kinu, nema nikakve sumnje da će novi Umami vrlo dobro raditi.

Ispred velike otvorene kuhinje nalazi se ploča s jelovnikom koji sadrži 23 jela podijeljena u pet grupa; juhe, noodles, hot bowls, hrskavo, fresh bowls i deserti. Cijene se kreću od 18 do 59 kuna, s tim da danas na meniju nije bilo ramena, kojeg smo vidjeli prošli tjedan, dok Umami još nije radio, i koji bi trebao koštati 79 kuna, što bi predstavljalo stanoviti iskorak u Umamijevu rasponu cijena.

Jelovnik novog Umamija sadrži više složenijih formata nego što ih je imao zatvoreni Umami u Skalinskoj, pa su tu pad thai, katsu curry, salata s katsu piletinom i mesne okruglice u rendang umaku, koje se zovu ping pong.

Naravno, novi Umami i dalje drži gyoze, jedno od svojih najpopularnijih jela. Pivska je lista dobra, sa Zmajskim, Budweiserom i Velebitskim, dok vinske liste nema, što je strateški pogrešno jer ako dvoje ljudi žele potrošiti 150 do 200 kuna na hranu, vjerojatno bi mogli platiti i par čaša vina.
U svakom slučaju, ne može biti loše što je Zagreb u samom centru grada dobio veliku azijsku zalogajnicu.

Foto/KPK, Umami FB

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.