Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

A ŠTO NAS ČEKA NAJESEN 5 važnih zagrebačkih otvorenja

soi-fusion-g

Ljeto 2019. traje već jako dugo. Ulazimo u treći uzastopni mjesec s temperaturama višim od 30 stupnjeva. Što znači da smo već pomalo zasićeni suncem, vrućinama i ljetnim olujama, i da polako mislimo na jesen. A u kasno ljeto i ranu jesen Zagreb očekuje nekoliko zanimljivih restoranskih otvorenja.

1. TheAtrium by Filho, Teslina/ Gajeva

theatrium-ulaz

Radovi u novom, velikom restoranu chefa Filipa Horvata napokon se dovršavaju. TheAtrium bi se trebao otvoriti sredinom kolovoza, da bi punu radnu temperaturu dosegao u rujnu. Za ručak će se posluživati a la carte, a za večeru degustacijski meniji visoke kuhinje.

2. Restoran obitelji Korak, Plešivica

bernard-korak

Bernard Korak, jedan od najtalentiranijih i najkompetentnijih hrvatskih chefova, ove bi jeseni, negdje poslije berbe, trebao otvoriti dugo očekivani restoran na obiteljskom imanju. Bernard Korak lani je de facto vodio kuhinju Hiše Franko, trenutno 37. najboljeg restorana na svijetu prema San Pellegrinovoj listi. Gospodin Korak posluživat će isključivo degustacijske menije.

3. Food Hall u Branimir Centru

lars&sven-g

Branimir Centar navečer je skoro uvijek pun zbog kino predstava, a njegov food hall u nastajanju djeluje civiliziranije i modernije od sličnih prostora u Areni i Avenue Mallu. Uz veliki Umami, koji nas nije oduševio, u Branimirovom food hallu još se otvaraju sushi bar Manga i slovenski burger bar Lars&Sven.

4. Soi Fusion Bar u hostelu Swanky Monkey

Soi Fusion Bar otvorio se prošlog tjedna, ali zasad s krajnje limitiranim menijem od četiri ili pet jela. Čekamo da se chef Vid Nikolić vrati iz Poreča, i da se baci na sastavljanje pravog jelovnika, koji bi od Soija mogao napraviti jednu od vodećih zagrebačkih street food adresa i prvi ramen bar.

5. Orijent, Maksimirska

orijent-retro

S nestrpljenjem i osobnim interesom, jer tamo jedemo sladoled i kolače četrdesetak godina, čekamo otvaranje novog Orijenta. Podsjetimo, obitelj Sučević-Ildizi koja je Orijent vodila od osamdesetih godina prošlog stoljeća, ovog je proljeća otišla u mirovinu. Zatim je Orijent otišao na najdulji godišnji u svojoj povijesti, a otvorenje nove verzije zaista kultne zagrebačke slastičarne očekuje se 18. kolovoza.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.