Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

FILMSKA PLJAČKA Lažna princeza u Parizu ukrala milijun i pol eura nakita, u sefu ostavila kocke za juhu

pljacka-pariz

Lažna arapska princeza iz jedne je pariške draguljarnice u Rue Saint-Honoré ukrala milijun i pol eura vrijedan nakit. Na mjestu ukradenog nakita, u sefu je ostavila kocke za juhu. 

Pljačka se dogodila u srijedu oko devet navečer. Kako je objavila francuska televizija LCI, u draguljarnicu Brigitte Ermel ušla je žena koja se prestavila kao princeza iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Zatražila je da joj pokažu više komada skupocjenog nakita, a nekoliko komada koji su joj se svidjeli zamolila da stave u njezin mali kofer za nakit. Zatim je zamolila da joj nakit pričuvaju u sefu do idućeg dana, kad će ga platiti i odnijeti.

Praveći se da razgovara s mužem na mobitel, žena je iskoristila trenutak nepažnje  prodavača, izvadila nakit iz kutije, u kutiju stavila kocke za juhu, još malo porazgovarala s prodavačima i išetala iz draguljarnice. Ne sluteći ništa, prodavači su nakon zatvaranja spremili koferčić u sef, a kad idućeg dana nisu dobili nikakav poziv niti se princeza pojavila, odlučili su vratiti nakit u vitrine i šokirali se kad su umjesto dragulja u sefu pronašli nekolio čokoladica, za koje su kasnije utvrdili da su obične kocke za juhu. Francuska policija traga za kradljivicom.  

aqua-panna-sidebar

index

ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

FILMSKA PLJAČKA Lažna princeza u Parizu ukrala milijun i pol eura nakita, u sefu ostavila kocke za juhu

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min