Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ikador je jedan od hotela koji mijenjaju kvarnerski i hrvatski turizam

ikador-riva-gliser1 copy

Ikador u mjestu Ika između Opatije i Lovrana, ima samo 14 soba i apartmana. Pa ipak, s tih četrnaest soba i apartmana, Ikador spada u onu najnoviju generaciju hrvatskih luksuznih hotela, poput San Canziana u Istri, koji bitno mijenjaju svoju destinaciju, ali i kompletnu hrvatsku turističku scenu. Ikador je, naime, ultimativno luksuzan. Radi se o žanru luksuza koji je relativno nov za hrvatsku turističku industriju 

ikador-lounge

Ikador, kojeg smo jučer razgledali, primjer je klasičnog, glamuroznog, aristokratskog hotelskog luksuza. Ikador se, naime, kobrendirao s čuvenom markom glisera Riva talijanskog brodograditelja Ferretti.

Ferretijev drveni gliser sa skiperom čeka hotelske goste na vezu ispred Ikadora, pa ih prebacuje do Krka, Cresa ili Lošinja. Sjajno uređenim bazenskim barom dominiraju fotografije vezane uz glisere Riva, pod je od drveta sličnog oplati glisera, a atraktivne stolice nose Rivin logo i dizajnirane su kao sjedala luksuznih glisera. Privatna blagovaonica zove se Riva Privée a njen je okrugli stol dominira prostorijom s motivom drvene oplate za gliser.

ikador-lounge-bar

Maketa glisera nalazi se, naravno, u lobiju, dok se u hotelu prodaju Rivine memorabilije. Budući da je Riva univerzalni simbol luksuza, ovo je kobrendiranje Ikadoru dalo globalno prepoznatljivi identitet hotela najvišeg ranga. Taj se rang potvrđuje i u sobama, koje su prevelike za europske standarde five star hotela: imaju između 38 i 46 kvadratnih metara, plus dvanaest kvadrata balkona. Kupaonice su, naravno monumentalne , s puno crnog mramora i s Hermesovom kozmetikom.

Hrana u restoranu Nobillion, gdje kuha Željko Jovanović (ex Kukuriku i Bevanda), temelji se na vrhunskim lokalnim sastojcima iz mora; jučer smo, među ostalim, kušali preslatke male sirove palamide, kao i centimetar debele, precizno poširane i ultrasočne filee gigantskog šanpjera.

ikador-detalj-riva

Cigar bar u humidorima drži neke od zaista najboljih cigara na svijetu, poput Ramon Allonesa i Trinidada, dok je spa na trećem katu, s lijepim pogledima na Kvarner, fokusiran na energetske terapije. U Ikadoru, u koji je obitelj Zubak dosad investirala oko 80 milijuna kuna i koji ima 46 zaposlenih na maksimalno četrdesetak gostiju, proveli sno svega par sati, što je posve nedovoljno za bilo kakvu analizu stvarnog funkcioniranja hotela. No, jasno ja da je Ikador jedan od onih hotela koji zaista imaju potencijal da neovisno o malom broju soba, bitno utječu na hrvatski turizam.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.