Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Puter štangice brenda Tvojih pet minuta uvjerljivo su najgore pecivo koje smo probali u Hrvatskoj

puter-stangice-don-don

Subotnja vrućina nas je ulijenila. Umjesto da se prošećemo do neke bar donekle pristojne pekarnice, koju u Zagrebu baš i nije lako pronaći, u obližnjem smo supermarketu kupili puter štangice branda Tvojih pet minuta, koje koštaju pet ili šest kuna za pakovanje od tri peciva.

U redu, za taj novac ne treba očekivati nikakvu kvalitetu. Ali, puter štangice Tvojih pet minuta uvjerljivo su najgore pecivo koje smo probali u Hrvatskoj. A naša je pekarska industrija ionako vrlo loša. Puter Štangice Tvojih pet minuta imaju teksturu masnog papira, masni, teški aftertaste i nula okusa po kruhu. Radi se o apsolutno sramotnom pecivu, koje se, eto, distribuira u većini hrvatskih lanaca supermarketa. 

Na web stranici Tvojih pet minuta može se pročitati kako te navodne puter štangice sadrže masni namaz od biljnih masnoća i 7,5 posto maslaca. U istinitost ovog zadnjeg podatka ne možemo biti posve sigurni. Tvojih pet minuta pripada regionalnoj kompaniji Don Don, koja se hvali s više od 1600 radnih mjesta, i s nekoliko tisuća prodajnih mjesta u zemljama postkomunističke Europe.

Lani su ostvarili promet od 95 milijuna eura. Ako su ti podaci točni, oni nažalost svjedoče kako je veliki poslovni uspjeh moguć i na temelju proizvoda kojeg svatko tko voli kruh treba izbjegavati pod svaku cijenu.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.