Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Čini se da ni iduće godine Vlada neće smanjiti PDV na restorane

restoran-stol

U srijedu navečer više je news portala objavilo sadržaj poreznog paketa za 2020. godinu, koji je ministar financija Zdravko Marić predstavio HDZ-ovim koalicijskim partnerima u Vladi. 

Prema izvještajima u medijima, ministar Marić uopće nije spominjao smanjenje PDV-a za restorane. Što upućuje da Vlada ni iduće godine neće smanjiti PDV na restorane. Razgovaralo se jedino o ukidanju posebnog, tropostotnog poreza na potrošnju.

Ugostitelji su doslovno do jučer, kad smo razgovarali s vlasnicima nekih najambicioznijih hrvatskih restorana, bili uvjereni da će se iduće godine PDV vratiti na 13 posto. Pojedini ministri dulje su vrijeme neslužbeno najavljivali vraćanje PDV-a na razinu iz 2016.

Nažalost, ako su danas objavljeni izvještaji točni, jasno je kako je Vlada opet odlučila ignorirati opravdane zahtjeve ugostitelja i hotelijera za smanjenjem PDV-a za restorane, što će dodatno naštetiti hrvatskoj restoranskoj industriji i hrvatskom turizmu. Što, među ostalim, znači da bi iduća turistička sezona mogla biti još slabija od ove.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.