Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

6 najuspješnijih destinacija u slaboj turističkoj sezoni

rovinj

I loša turistička sezona poput ovogodišnje može se pohvaliti dobrim iznimkama. Statistika pokazuje da su Dubrovnik i Rovinj i 2019. godine vodeći domaći turistički brendovi. No, i neka druga odredišta u ovoj su, zaista teškoj godini, učinila par značajnih koraka naprijed.

Evo liste vodećih hrvatskih turističkih destinacija u godini koja će, nadamo se, natjerati i Vladu i velike hotelijere da pokušaju redefinirati koncept hrvatskog turizma.

1. Dubrovnik

takenoko-dubrovnik

Dubrovnik je prirodno otporan na turističke krize, jer je Dubrovnik veliki, lako prepoznatljivi svjetski brend. Dubrovački ugostitelji ovih se dana svejedno  žale po medijima da su im stolovi prazni. Što je wakeup call, jer je prosječna razina kvalitete dubrovačke restoranske scene apsolutno katastrofalna. No, Dubrovnik svejedno ima par dobrih do izvrsnih restorana i nekoliko reprezentativnih hotela, koji ga održavaju blizu mediteranskom turističkom vrhu.

2. Rovinj

rovinj-trznica-ljudi

Rovinj iz godine u godinu unapređuje restoransku i hotelsku ponudu, a ove se godine u Rovinju otvorio i prvi relevantni modni dućan u cijeloj Istri, podružnica zagrebačke Garderobe.

Tu su još i stvarne zvijezde hrvatskog ugostiteljskog biznisa poput Jeffreya Velle, Petre Jelenić i Ivana Mandarića, pa najveći five star hotel u Istri, Michelinov restoran Monte… Rovinj zna što radi

3. Lošinj

vitality-punta-losinj

Lošinj je uspostavio nevjerojatno visoke hotelske i restoranske standarde za bilo koji otok u Hrvatskoj. Lošinj ima uvjerljivo najbolji luksuzni hotel na Kvarneru (Alhambra), pa najbolji veliki five star hotel na otocima (Bellevue), pa nevjerojatno dobar japanski restoran, pa izvrstan bar (Alto Rosso), pa solidan specialty coffee kafić Bueno, pa prvorazredni steakhouse, plus par finih ribljih restorana.

4. Unutrašnjost Istre

san-canzian-bazen

Potez prekrasne zemlje od Berma i Motovuna, pa do Brtonigle i Buja upravo se pretvara u gastronomski i hotelski najuzbudljiviji dio Istre. Veteranima poput San Rocca, Pergole i Marine  Gaši pridružili su se Roxanich, San Canzian, Cattunar, Noel Buje, dok Morgan doživljava renesansu.

5. Šibenik

sibenik

Šibenik je Pelegrini, najvažniji restoran u Hrvatskoj. Šibenik je najljepši jadranski grad koji nije kontaminiran lošim turizmom. U šibenskom se susjedstvu početkom kolovoza održava prvo ljetno Fuliranje, a neki murterski i kornatski restorani približili su se ozbiljnoj gastronomiji. Šibeniku neophodno treba veliki hotel s pravih pet zvjezdica.

6. Split

kinoteka-split

Split je mjesto održavanja Ultre, uvjerljivo  najvažnije hrvatske turističke manifestacije. Split je, općenito govoreći, najljepši hrvatski grad iza Dubrovnika. Split ima vrlo dobro ugostiteljstvo srednjeg ranga. Međutim, zbog plime brutalnog uličnog nasilja, Split zauzima zadnje mjesto na ovoj listi.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.