Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Gingeru u Masarykovoj večeras smo stajali u redu. Sushi je bolji nego u supermarketima

Azijski street food trenutno je najunosnija restoranska investicija u Zagrebu. Redovi se stvaraju pred Khaosom Thaijem, Umami se preselio u otprilike dvadeset puta veći prostor nego u Skalinskoj, a u Ginger Sushiju u Masarykovoj večeras smo stajali u redu, i s nizom drugih ljubitelja sushija čekali da nam jedan simpatični sushi majstor složi kutiju od šest nigirija i nešto hosomakiija. .

Ginger je otvoren 2013. godine, kao kombinacija restorana i trgovine s kutijama sushija. Originalni meni izradio je veliki chef Mario Starman, odgovoran za Takenoko iz njegovih najboljih dana. Danas se Ginger Sushi proširio na još dvije lokacije, u Dugavama i Avenue Mallu. Kad smo prije šest godina prvi put probali Gingerov sushi, impresionirali su nas i svježina  tune i preciznost formi riže i dobro pogođeni, slatko kiseli okus riže. Večerašnji sushi u Gingeru bio je neusporedivo manje dojmljiv.

Prvo, svugdje je previše riže. Riža jest dragocjeno srce sushija, ali ovoliko riže znači samo da Ginger želi opasno zasititi svoje goste, što  naravno jest jedna od funkcija street fooda. Drugo, premda je sushi bio napravljen doslovno pred nama, dakle maksimalno svjež, losos na nigiriju nije bio svjež, nego je teško vonjao po ribljoj masnoći. Treće, kozice su same od sebe naprosto otpadale s nigirija. Usprkos svim ovim prigovorima, Ginger Sushi i dalje je značajno bolji od sushija iz supermarketa. Ali je nažalost baš neusporedivo lošiji od restoranskih sushija.

GINGER SUSHI

Masarykova 21, Zagreb

Sushi +2/5  Ambijent 3/5 (terasa) 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.