Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Dobitnik WOW Grand Prixa Marko Fakin nagrađen je studijskim putovanjem u mađarski Villany

fakin-sauska

Udruga WOW (Women on Wine) već 8 godina dodjeljuju nagradu najboljim vinarima u izboru svojih članica. Na ocjenjivanju se bira vino godine u kategoriji bijelih, rosea, crnih i slatkih vina, a zadnje dvije godine i pjenušaca. Uži izbor svake godine potpisuje jedan od vodećih hrvatskih sommeliera. Ove godine to je bio glavni sommelier istarskog hotela San Canzian Filip Savić. U finalnom blind tastingu pobjednici se biraju među 12 finalista u pet kategorija.

Marko Falkin i supruga Beti
Marko i Bety Fakin pobijedili su na
WOW ocjenjivanju s teranom Il Primo

Ove godine ukupni pobjednik i dobitnik Wow Grand Prixa je mladi istarski vinar Marko Fakin. Glavne nagrade WOW ocjenjivanja su studijska putovanja u najvažnije svjetske vinske regije. Ove godine Marko Fakin je sa suprugom Bety Prodan Fakin i sinom Mišelom posjetio Baranju i mađarski Villany. Domaćin putovanja bio je tim vinarije Belje.

“Baranja se uistinu pokazala punim pogotkom a Marko Fakin, vinarska zvijezda koja sve jače sjaji i višestruko ovjenčan Decanterom, istaknuo da mu je draže bilo posjetiti Baranju i mađarske vinarije negoli Francusku kao obavezan lik vinarstva,” rekla je predsjednica udruge WOW Sanja Muzaferija. Fokus putovanja bio je na mađarskom dijelu Baranje i Willanyju, središtu vinske regije u kojoj radi 200-tinjak vinarija. Obitelj Fakin posjetila je tri najbolje tamošnje vinarije Gere, Bock i Sauska. Marko Fakin je bio oduševljen vinima a posebno su ga impresionirala Sauskina vina iz Tokaja.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.