Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Umjesto recenzije: poznata konoba Buščina manipulira plaćanjem kreditnim karticama

U ponedjeljak predvečer na vratima konobe Buščina u zapadnoj Istri, na vratima je bio zalijepljen veliki znak American Expressa. Kad smo pokušali platiti Americanom, gospođa crne kose i srednjih godina, po svemu sudeći vlasnica, rekla nam je kako njen POS uređaj ne prima American Express. Potpuno je nedopustivo da bilo koji restoran ne prima karticu koju ističe na vratima. Riječ je o zavaravanju  gostiju.

Nitko ne može ni ne treba tjerati bilo koji restoran da drži Amex, koji naplaćuje viši postotak od računa u usporedbi s drugim kartičarima. Ali, ako restoran već ima istaknuti znak American Expressa, taj restoran zaista mora primati Amex. Sve drugo je čista manipulacija.

Koju gosti nisu dužni tolerirati, pa zapravo ne moraju platiti račun ako im restoran s Americanom na vratima odbije American.

Mi smo  odlučili platiti, pa smo pokušali Visom Electron. Izbirljivi POS u Buščini dvaput je odbio našu Visu. Nazvali smo banku. Ljubazna bankarka rekla je da je s našom Visom  sve u redu i da ona vidi transakciju, ali da POS u Buščini briše transakciju čim je provedena, pa se na papiru zato pokazuje riječ odbijeno. Na kraju smo uspjeli platiti Masterom.

Buščina je dobar i ugledan restoran, gdje smo i danas fino jeli, osim carpaccia od brancina upropaštenog uljem aromatiziranim sirovim češnjakom. Tim je žalosnije što se Buščina upustila u praksu  potpuno neprimjerenu ozbiljnom ugostiteljstvu. Buščina je dvije godine za redom dobila Michelinovu preporuku. Baš nas zanima što bi Michelin rekao da dozna kako Buščina na vratima drži oznaku kartice koju zapravo ne prima.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.