Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U zagrebačkom Swankyju otvara se Soi Fusion, novi azijski street food bar

soi-fusion-g

U najpopularnijem zagrebačkom hostelu Swanky Mint idući se tjedan otvara novi azijski street food lokal Soi Fusion Bar.

Zajedno s ekipom Swankyja, iza Soi Fusion Bara stoje chef Vid Nikolić  i Vedran Gulin koji potpisuje dosta zanimljiv program pića. Na meniju će u prvoj fazi  imati na ulici već višestruko provjerene Nikolićeve hitove poput poke od tune, gyoze od svinjetine i dimljenog tofua, sataya i katsu sendviče.

@vidnikolic Via Instagram

Od jeseni, Soi Fusion Bar će postati orvi hrvatski ramen bar i značajno će proširiti meni. Glavni kuhar bit će mladi Dino Popović.

U stalnoj ponudi koja će, kako najavljuju, biti na snazi od rujna, uz spomenuta jela i dvije vrste ramena, bunse,karaage piletinu, poke od tune, dan dan noodles, i jela poput tajlandskog Khao Soi ili malezijske curry lakse od rakova.

Soi Fusion Bar imat će i tjednu ponudu i nekoliko indijskih jela poput chicken tikka masale i vindalooa od janjetine, jedne od glavnih zvijezda lanjskog adventskog Fuliranja.

S tri nova točionika, azijski bar u Swankyju prvi u Hrvatskoj uvodi tap koktele, točene craft koktele koji su jedan od dominantnih trendova na progresivnoj svjetskoj barskoj sceni a posebno je zanimljivo da će sva bezalkoholna pića, u Soi Fusion Baru, od sode a Rokovim borovnicama nadalje, biti homemade. 

Foto/@vidnikolic

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.