Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Motovunski B5 je vinski bar s najboljim pogledom na svijetu

Unutrašnjost Istre prepuna je najljepših pogleda na svijetu. Te su vizure misteriozne i mistične i veličanstvene i baš fizički lijepe, a ne podsjećaju na tipične prizore s ljetovanja, naprosto zato što na njima nema mora, plaža ni ležaljki.

Među milijun najboljih pogleda u unutrašnjosti Istre jutros nas se posebno dojmio onaj s velike terase vinskog bara B5 u Motovunu.

B5 nalazi u uskoj ulici Borgo, točno na 27. katu (prema pedimetru naših telefona) uspona od područne škole Vladimir Nazor do centra Motovuna. Sam bar i vinoteka smješteni su na ulici, a velika terasa s pogledom na vinograde šume, brda, gradiće i ceste srca Istre smještena je u kući preko puta, u kojoj se iznajmljuju sobe.

Budući da smo bili preznojni i prezapuhani za fina vina, naručili smo ledeno pivo, San Servolo APA-u i za 56 kuna (za dva piva) uživali u doživljaju koji ćemo godinama pamtiti. Naravno da ne vjerujemo u izreku kako su najbolje stvari u životu besplatne, ali današnje podnevno pivo na vrhu Motovuna gotovo da je opravdava. Koliko smo vidjeli, B5 drži vina većine  glavnih proizvođača iz središnje Istre.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.