Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Motovunski B5 je vinski bar s najboljim pogledom na svijetu

Unutrašnjost Istre prepuna je najljepših pogleda na svijetu. Te su vizure misteriozne i mistične i veličanstvene i baš fizički lijepe, a ne podsjećaju na tipične prizore s ljetovanja, naprosto zato što na njima nema mora, plaža ni ležaljki.

Među milijun najboljih pogleda u unutrašnjosti Istre jutros nas se posebno dojmio onaj s velike terase vinskog bara B5 u Motovunu.

B5 nalazi u uskoj ulici Borgo, točno na 27. katu (prema pedimetru naših telefona) uspona od područne škole Vladimir Nazor do centra Motovuna. Sam bar i vinoteka smješteni su na ulici, a velika terasa s pogledom na vinograde šume, brda, gradiće i ceste srca Istre smještena je u kući preko puta, u kojoj se iznajmljuju sobe.

Budući da smo bili preznojni i prezapuhani za fina vina, naručili smo ledeno pivo, San Servolo APA-u i za 56 kuna (za dva piva) uživali u doživljaju koji ćemo godinama pamtiti. Naravno da ne vjerujemo u izreku kako su najbolje stvari u životu besplatne, ali današnje podnevno pivo na vrhu Motovuna gotovo da je opravdava. Koliko smo vidjeli, B5 drži vina većine  glavnih proizvođača iz središnje Istre.

aqua-panna-sidebar
naslovnica-vinski-izvjestaj.2019
Naslovnica-ulje-2019-2020

aviation-gin

Motovunski B5 je vinski bar s najboljim pogledom na svijetu

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min