Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Mladen Rožanić danas je u svom novom podrumu punio Malvazijicu i Rožicu iz 2017. godine

roxanich-malvazijica-g

Ovih je dana na četvrtoj razini petokatnog vinskog podruma smještenog ispod Roxanich Wine&Heritage Hotel u Motovunu, parkirana prikolica s mobilnom punionicom vina.

Mladen Rožanić smatra kako nije racionalno da vinarije manjeg do srednjeg kapaciteta investiraju u vlastite punionice, pa je odlučio iznajmljivati punionice tvrtke Dobre berbe, registrirane u Jastrebarskom. U četvrtak su se u punionici na kamionskoj prikolici punili Malvazijica iz 2017. i Rožica iz 2017. ciklamasti rose napravljen od borgonje.

roxanich-punjenje2

Malvazijica iz 2017. godine zlatne boje mladig Sauternesa, macerirana je samo dan i pol, što je optimalno za taj tip vina. Ona je vrlo svježa i mineralna, zaokružena i pomalo kremasta zbog malolaktičke fermentacije, i prilično supstancijalna,

roxanich-punjenje-rozica

Malvazijica Roxanich iz 2017. godine, uobičajenoj definiciji clean and fresh dodala je i full. Ova clean, fresh & full malvazija prvo je puna aroma bagrema i citrusa, koji su se nakon petnaestak minuta u čaši pretvorili u intenzivan miris zrelih marelica. Malvazijica iz 2017. koja će koštati osamdesetak kuna, najkomunikativnije je i jedno od najuspješnijih vina iz Rožanićeva bijelog portfolia. Pojavit će se na tržištu početkom kolovoza.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.