Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Ugostitelji traže kažnjavanje svih koji pripremaju, poslužuju i konzumiraju prstace

prstaci

Koordinacija ugostitelja Hrvatske reagirala je na jučerašnje Indexovo otkriće o prodaji prstaca u zagrebačkom restoranu Bonaca. Podsjetimo, Indexovi su novinari u Bonaci, trešnjevačkom restoranu koji povremeno ne izdaje račune (o čemu smo pisali prošle godine ) naručili, dobili i fotografirali prstace.

Koordinacija ugostitelja ovaj je put reagirala ispravno i brzo, zahtijevajući kažnjavanje svih onih koji poslužuju, ali i jedu prstace. Marin Medak, vlasnik RougeMarina, za Index je izjavio da ugostitelji koji rade s prstacima bacaju ljagu na cijelu profesiju.

Nadamo se kako će ovakve reakcije ugostiteljskih profesionalaca doista pomoći da se prekine dugogodišnja praksa posluživanja prstaca, čiji je izlov zabranjen još 1995. godine.

Poznato je da još barem tri zagrebačka restorana duže od desetak godina pripremaju prstace. Njihova imena ne navodimo, jer nemamo materijalne dokaze. Na moru je situacija mnogo gora. Izlov prstaca ekološki je zločin. Ni jedan odgovoran ugostitelj i trgovac naprosto ne smije raditi s prstacima.

aqua-panna-sidebar
naslovnica-vinski-izvjestaj.2019
Naslovnica-ulje-2019-2020

aviation-gin

Ugostitelji traže kažnjavanje svih koji pripremaju, poslužuju i konzumiraju prstace

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min