Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Originalni recepti za ljetne koktele s gaziranom mineralnom vodom #2 Ivan Mandarić za fanove Aperol Spritza

jamnica-mandaric

Kad govorimo o koktelima s gaziranom mineralnom vodom, ta priča ne može proći bez Aperol Spritza. U svijetu se svake minute smiješa i popije oko 200 ovih koktela.  

Njegovo pravo porijeklo nikad nije dokazano. Proslavili su ga Talijani, a pretpostavlja se da je u Italiju došao iz Austrije, sa špricerima. Nakon Drugoga svjetskog rata, osvježavajući gorkasti kokteli s Aperolom i mjehurićima postali su simbol mlade, dinamične generacije koja stvara novi svijet. Od početka 2000-tih Aperol Spritz i njegove varijante postali su jedan od najjačih trendova u koktelima svih vremena, predvodnici velikog revivala craft koktela i širenja talijanske kulture aperitiva. La dolce vita u čaši. 

Glavni barmen rovinjskog Grand Park Hotela Ivan Mandarić, dvaput proglašen najboljim barmenom u izboru profesionalaca iz barske industrije na Cocktail Weeku Zagreb, otkrio nam je recept za ovu elegantnu, laganu verziju Aperol Spritza nazvanu Loves Me, Loves Me Not, u kojoj se umjesto prosecca koristi Jamnica gazirana mineralna voda, s Yellow Chartreuseom i svježom limetom..

Zbog vrlo niske razine alkohola i svježine, Loves Me, Loves Me Not prati doslovno svaki trenutak ljetnog dana, od jutarnjeg sunčanja na plaži do pića prije večere.  

Loves Me, Loves Me Not

mandaric-koktel-jamnica
  • 45 ml Aperola
  • 15 ml Yellow Chartreusea
  • 15 ml svježeg soka limete
  • Top up Jamnica gazirana mineralna voda

U visoku čašu ulijte Aperol, Yellow Chartreuse i svježi sok limete, dodajte led i prelijte Jamnicom.

Ovaj sadržaj produciran je u suradnji s Jamnicom

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.