Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

ZMAJEVO Pred Zmajskom će se 29. lipnja točiti više od 40 craft piva, s par ozbiljnih premijera

ZMAJSKO-FBevent-1920x1080px

Veliki open air ljetni festival Zmajevo koji organiziraju Zmajska pivovara i Dostava zvuka, najbolji je spoj craft piva i muzike u Hrvatskoj. U Zmajskoj pivovari na rubu grada Zmajevo se ove godine 29. lipnja , s više od 40 vrsta craft piva i energičnim lineupom bendova. Na točionicima će se ove godine stajati u redovima za neke ozbiljne hrvatske premijere. 

Prvi put se toče piva pionira španjolske craft scene, katalonske Cervesa del Montseny s kojom je Zmajska svojedobno radila Juicy Pale Ale. Cervesa del Montseny dolazi s nagrađenim pivama Estival Session IPA, IPA, Castanya Imperial Brown Ale i ljetnim Florale Flower Saison s ružom i hibiskusom. Točit će se i njihov Mala Vida Brande Barrel Ale i još neka piva. 

Drugi gost je Lehe Pruulikoda iz Estonije, sa svojim visokoalkoholnim eksperimentalnim radovima poput Ravnodenstvie Imperial Stouta s čokoladom i madagaskarskom vanilijom i svježijim, ljetnim pivima poput citrusne i tropske Sunsrise at the Secret Beach New England IPA-e. Možda najzanimljivije pivo Lehe Pruulikoda na Zmajevu bit će Little Yellow Dragon Sour Ale inspiriran azijskom kuhinjom, s tonom krukume i notama zelenog čaja.  

Iz Poljske stiže Browar Pinta s Dragon Pintom, njihovim prvim kolaboracijskim pivom sa Zmajskom, voćnom, citrusnom i tropskom NE IPA-om kremastog tijela. Donose i svoj Tere Fere pale ale s borovnicama. 

Norveška pivovara Amundsen Bryygeri vraća se na Zmajevo jer se zagrebačka publika zaljubila u njih. Donose nova piva, među ostalima Turn Up The Volume Sour Mango and Passionfruit Double Milkshake IPA-u, Mallow Mafia u kolaboraciji s Brewdogom (Choc, Coffee, Marshmellow Imp Pastry Stout) i Cosmic Unicorn Blackberry & Peach Pastry Sour. 

Domaće pivarske craft snage okupljaju se u reprezentativnom sastavu, predvođeni Novom Rundom i Varionicom sa Siesta Session IPA-om, Hyper IPA-om, Klaaash Hoppy Sourom, Neon Stoutom i coldbrew Lively Neonom koji rade u suradnji s Cogito Coffee Co. Kao domaćin, Zmajska pivovara će točiti čak deset svojih piva, uključujući tri nova, Pils, Wit i Bunny Sour, i premijerno Dragon’s Pint. Svi spomenuti pivari osobno će sudjelovati na festivalu. 

zmajevo-vrt
zmajevo-koncert

Na Zmajevu će svoje roštilje naložiti BBQ Hot Yard, krušnu peć pizzama će puniti pizzeria Chello, Volim ljuto je jedan od stupova festivala, a svoju će pokretnu kuhinju dovući i Apululu, indonezijski street food brend Nizozemca Richarda Heinsa. Ako vam nema tko čuvati djecu, Plavi Bor organizira dječju radionicu. Za one koji žele učiti, organizirane su vođene ture po Zmajskoj pivovari, a za hiperaktivce turnir u beerpongu.

Za punk dio festivala odgovaraju Šank i Debeli Precjednik, za rap Dregermajster Crew, a za rock novosadski bend Tri kapljice. Lani je na Zmajevo došlo više od 1500 ljudi, ali s obzirom na razvoj ponude i činjenicu da je Zmajevo jedan od vrlo rijetkih autentičnih ljetnih gradskih tuluma, mislimo da će te brojke uskoro biti davna sjećanja. 

ZMAJEVO

Zmajska pivovara

Ulica Kreše Golika 3, Zagreb

29. lipnja 2019.

Ulaz je besplatan

Raspored bendova

  • 15:00 Oliver
  • 20:30 Tri kapljice
  • 21:30 Dregermajster Crew
  • 22:30 Debeli Precjednik

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.