Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

17 hotela u Istri, Kvarneru I Dalmaciji, za dugački ljetni vikend

Sutra, u četvrtak, počinje prvi dugački ljetni vikend. Pola Zagreba preselit će se na more. Evo liste najatraktivnijih hotela u Istri, Kvarneru, Dalmaciji i Dubrovniku. Neki do njih nisu na moru, no unutrašnjost Istre često je zanimljivija od njene obale. Hoteli su poredani geografski, od Zapadne Istre do Župe Dubrovačke. Cijene istaknute uz hotel samo su orijentacijske, jer se mijenjaju svaki dan s obzirom na potražnju.

1. San Rocco, Brtonigla, od 130 do 350 eura

san-rocco

Klasični heritage hotel koji je zapravo utemeljio žanr gastrohotela u Hrvatskoj, prije dvije godine obnovio je sobe koje su danas prilično komforne. Tu je i veliki bazen usred zaista čarobnih pejsaža. Restoran obitelji Fernetich godinama spada među vodeće u Istri. 

2. Wine Residence Cattunar, Nova Vas(kraj Brtonigle), oko 300 eura

cattunar-hotel-g

Ovaj izrazito luksuzni i blago rečeno ekscentrično uređeni hotel vinara Franca Cattunara, na Booking.comu ima ocjenu čak 9.7. Sobe i balkoni jako su veliki , neki doslovno golemi, s lijepim pogledima prema središnjoj Istri, vinogradima i prema moru. Hotel nema pravi restoran, a gosti hranu mogu naručivati iz obližnjeg San Rocca.

3. Melegran, Rovinj, od 100 eura

melegran-soba-bijela (1)

Mali hotel velikog stila smješten je u samom srcu povijesnog Rovinja. Melegranove sobe u tipičnoj staroj rovinjskoj gradskoj kući jesu minijaturne, ali su odlično uređene i ugodne s obzirom na prostor, a ugođaj je neodoljivo romantičan.

4. Adriatic, Rovinj, od 240 eura

adriatic7

Adriatic je svakako najljepši i najdosljednije uređeni rovinjski hotel. Adriatic je smješten u samom centru grada, a gosti mogu koristiti izvrsno uređenu plažu Monte Mulinija. Adriaticov bar i braserija poznati su nažalost po tradicionalno lošem servisu.

5. Grand Park, Rovinj, od 600 eura

hotel-park-bazen

Najnoviji i najveći rovinjski hotel može se pohvaliti senzacionalnim pogledima na more i na stari Rovinj, kao i gastronomskom ponudom koja obuhvaća čak šest restorana. Pokušajte večerati u Cap Aureu, trenutno vjerojatno najboljem restoranu u Istri, gdje kuha Jeffrey Vella.

6. Meneghetti, Bale, od 350 eura

meneghetti-terasa

Stancija Meneghetti jedno je od raskošnije uređenih mjesta u Hrvatskoj. Na prelijepom istarskom ladanjskom imanju okruženom vinogradima apartmani su baš jako luksuzni, sobe vrlo udobne, hortikultura uzorna, a terasa restorana i bara toliko je opuštajuća da na njoj, uz par čaša pjenušca, poželite provesti cijeli dan.

7. Roxanich Wine & Heritage Hotel, Motovun, od 170 eura

roxanich-soba

Hotel vinara Mladena Rožanića vjerojatno je najoriginalnije uređen u Istri, a možda i u cijeloj Hrvatskoj (uz brački Lemongarden). Hotel je izrazito konceptualiziran i prilično udoban. S velike terase vidi se pola zapadne Istre, a ispod hotela nalazi se petokatni vinski podrum. Hotel Roxanich nalazi se u staroj kamenoj zadružnoj kantini podno Motovuna.

8. Marea, Poreč, od 250 eura

valamar-marea

Marea je prvi pravi five star hotel u Poreču, i već se zato mora naći u ovom izboru, jer može označiti početak pretvaranja Poreča iz isključivo masovne, u malo ambiciozniju destinaciju. Marea je, prema Booking. comu, rasprodana cijeli lipanj ali hoteli su dinamičan , živ organizam i gosti znaju otkazivati, tako da uvijek možete nazvati recepciju i provjeriti je li se što oslobodilo.

9. Navis, Opatija, od 250 eura

navis4

Booking. com jutros nam je pokazivao da je Navis rezerviran osam dana unaprijed. Koji god datum da smo upisali, izlazilo je sold out. Što i nije neobično, Navis je jedini luksuzni hotel na opatijskoj rivijeri, veći od desetak soba. Za ovu je sezonu još malo dotjeran zanimljivim elementima poput ekspresivnog žutog interijera hodnika na četvrtom katu, nove hortikulture i zida jasmina koji goste na prilazu hotelu dočekuje oblakom mirisa. Restoran s jako lijepom terasom u najboljoj je formi otkako Navis postoji.

10. Alhambra, Mali Lošinj, od 480 eura

alhambra

Alhambra je jedan od najluksuznijih hotela u cijeloj zemlji. Bez obzira na visoke cijene za Kvarner, Alhambra vrijedi taj novac. Ovaj se vikend u Alhambri održava vinski događaj godine u Hrvatskoj,vertikalni tasting Chateau Lafitea.

11. Bellevue, Mali Lošinj, od 230 eura

Bellevue je moderni , komforni five star hotel s velikim bazenima, sjajno uređenom plažom, najboljom spa klinikom na ovom dijelu Jadrana, briljantnim koktelima u baru Alto Rosso i Matsunokijem, jednim od najboljih japanskih restorana u Hrvatskoj.

12. Boškinac, Novalja na Pagu, od 230 eura

Otkako se obnovio, pojedine sobe u ovom bukoličkom hotelu udaljenom samo par kilometara od Zrča, prilično su senzacionalne. Kuhanje chefa Matije Bregeša izrazito je lokalno i tehnički zahtjevno, a osim fine dining restorana od ove sezone može se jesti i u konobi, gdje se peku steakovi i riba. Ležat kraj Boškinčevog bazena s čašom šampanjca ili koktelom Zvonimira Lovrenčiča ili naprosto uživati na terasi okruženoj intenzivnim mirisima makije, smilja i slušati orkestre cvrčaka, doživljaj je koji Boškinac izdvaja od svih drugih hotela na obali. 

13. Lemongarden, Sutivan na Braču, od 400 eura

lemongarden-g2

Lemongarden spada u onaj najuži vrh najspektakularnijih hrvatskih hotela. Lemongarden je fantastično interpoliran u originalnu kamenu arhitekturu idiličnog Sutivana, a njegovi bujni parkovi, redovi limunovih stabala i bazen s palmama sami su po sebi vrijedni dolaska na Brač. Chef Ante Udovičić u Lemongardenu se bavi modernim, preciznim , lokalno nadahnutim fine diningom.

14. Lešić Dimitri Palace , Korčula od 480 eura

ld-palace-hotel

Radi se o još jednom prilično spektakularnom otočkom heritage projektu sa standardno vrlo dobrim restoranom, Lešić Dimitri Palace spada među veterane luksuznog dalmatinskog turizma.

15. Bellevue, Dubrovnik, od 500 eura

Nedavno preuređeni Bellevue može se pohvaliti izvrsnim pogledima na Dubrovnik, zaklonjenom plažom i pouzdano dobrom kuhinjom. Prvi Bellevue proradio je u proljeće 2007. godine kada je,zasluženo predstavljao senzaciju, jer Dubrovnik još nije bio vidio sličan hotelosim Ville Dubrovnik.

16. Villa Dubrovnik, Dubrovnik , 900 eura

villa-dubrovnik

Cijena govori da je Villa Dubrovnik uvjerljivo najbolji dubrovački hotel. Recenzije u stranim medijima, onim kritički intoniranim, uglavnom su pune komplimenata. Villa Dubrovnik uspjela je spojiti svoj superiorni položaj u prekrasnom, mirisnom arboretumu kraj mora, s moderno uređenim, jako udobnim, pomalo nekonvencionalnim sobama, i s uvijek prvorazrednim servisom. Ovdje valja podsjetiti da je prije dvadesetak godina Villa Dubrovnik imala tek tri zvjezdice, ali je zahvaljujući ondašnjoj direktorici Nadi Marić, legendi dubrovačkog turizma, i s te tri zvjezdice osiguravala najbolju uslugu u Dubrovniku.

17. One Suite hotel, Dubrovnik, Dubrovnik

One Suite Hotel tehnološki je najmoderniji hrvatski hotel: na aerodromu vas dočekuju u Tesli, s hotelom možete komunicirati putem mobitela, s bazena na krovu imate kružni pogled na okolicu, apartmani su jako udobni i jedni od tehnološki najbolje opremljenih na Jadranu. Lokal bar jedan je najambicioznijih na južnom Jadranu, dok su cijene smiješne za dubrovačke kriterije, zato što se hotel nalazi desetak kilometara južno od Grada. One Suite je hotel u kojemu možete ostati nekoliko dana bez želje da se mičete bilo gdje, ali hotel nudi sve moguće aktivnosti, od trekkinga i trčanja do jahanja po dubrovačkoj okolici i morskih izleta. Samo pogledajte u mobitel ili pitajte nekog u vrlo mladom, energičnom i ljubaznom servisu. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.