Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Vlada bi sutra mogla povećati kvote za strane radnike u hotelijerstvu i ugostiteljstvu

konobari

Čini se kako je Vladi trebalo samo četiri dana da se predomisli. Podsjetimo, u petak ujutro Hrvatska udruga poslodavaca Plenkovićevom je kabinetu uputila zahtjev za povećanjem kvote za strane radnike  u hotelskoj i ugostiteljskoj industriji, uz prijeteće obrazloženje da se bez povećanih kvota neće moči odraditi turistička sezona.

Vlada je istog dana taj zahtjev odbila, uz neobično bedasto obrazloženje da Hrvatska raspolaže s barem četiri tisuće radnika, voljnih odraditi srpanj i kolovoz  u hotelima i restoranima. Danas se Vlada, čini se, predomislila.

Ministar turizma Gari Cappelli u utorak je izjavio da će Vlada na sutrašnjoj sjednici ipak povećati kvotu za strance, ali nije znao reći za koliki broj radnih dozvola. U međuvremenu, stanje s nedostatkom kompetentnog osoblja dramatično se pogoršava.

Među zagrebačkim restoraterima priča se kako se A Posto zatvorio jer ondje više nije imao tko raditi. Govori se, također, da su pojedini lokali ukinuli jutarnje smjene zbog manjka radnika, a jedan od najpopularnijih restorana u centru morao je svojim zaposlenicima produljiti radno vrijeme, kako bi mogao normalno funkcionirati i za ručak i za večeru.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Vlada bi sutra mogla povećati kvote za strane radnike u hotelijerstvu i ugostiteljstvu

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min