Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Snima se crtana serija po Bourdainovim stripovima Hungry Ghosts

Točno godinu dana nakon smrti Anthonyja Bourdaina, Sony Pictures Animation notes najavio je da radi na crtanoj seriji prema Bourdainovom stripu Hungry Ghosts koji je crtao u suradnji s piscem Joelom Roseom. 

Serija će imati četiri epizode, glavni lik bit će ruski oligarh koji, dok se odmara na Long Islandu, zove svoje chefove da igraju Hyakumonogatari Kaidankai ili 100 svijeća, staru japansku igru iz Edo perioda u kojoj samuraji pričaju strašne priče o duhovima i demonima. U Bourdainovim stripovima Hungry Ghosts pričaju ih kuhari, pa su njihove horror priče o hrani. 

hungry ghosts

Strip je bio velika Bourdainova strast. Prije sedam godina objavio je Get Jiro!, priču o sushi majstoru (asocijacija na Jiro Ona je očigledna i namjerna) koji siječe glave gostima ako naruče California rolls. Tri godine kasnije 2015. objavio je prequel Get Jiro: Blood and Sushi, a prošle je jeseni u izdanju Dark Horsea počela izlaziti serija Hungry Ghosts, u četiri nastavka s bonusom Bourdainovih recepata inspiriranih pričama.  

Bourdain je u intervjuima često pričao o svojoj opsesiji stripom i o tome kako se pisanje za strip dramatično razlikuje od pisanja za knjige ili TV serije. “Teško mi je razraditi fabulu. Sviđaju mi se likovi, atmosfera, volim detalje, mirise prostorija. Ali kako lik natjerati da se popne na drvo i siđe, to mi nije baš jasno,” priznao je Bourdain, dodajući da baš zbog takvih izazova voli raditi stripove.

bourdain-hungry-ghosts-strip

U stripovima Hungry Ghosts Bourdain priča priču iz prefekture Nigata, u kojoj seoski kuhar na teži način uči što je diskrecija, nakon što se sretne sa zagonetnom i neodoljivom Snježnom ženom, a Gladni duhovi zapečate sudbinu izgladnjelih seljaka na najbrutalniji mogući način. Ili priča o uspješnom mladom chefu koji se vraća u svoje rodno mjesto iz velikog grada i tamo nalazi nezasitna usta koja mora hraniti, pa uči što znači izreka da put do čovjekova srca vodi kroz želudac, dok se u paralelnoj radnji po istom principu sudbina sveti chefu vrhunske francuske brigade koji zlostavlja svoje kuhare. Bourdainova glavna inspiracija bio je kaiden, japanske priče o duhovima iz Edo perioda. 

Sony nije otkrio kada bi crtana serija trebala izići i na kojem mediju. Najavili su je kao “antologiju strašnih, urnebesnih, bolesnih i kulinarski nadahnutih priča o duhovima” u kojoj će svaka epizoda imati posve drugi ton, izgled i atmosferu. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.