Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Rene Redzepi tvrdi da je tanjur povrća bolji od svakog bifteka

redzepi

Rene Redzepi u Nomi s povrćem radi vizionarske stvari. Od šavarme od celera, preko kobasica od dunja do vegetarijanskih tasting menija na koje se Noma u postpunosti fokusira nekoliko mjeseci godišnje, Redzepijeva strast prema biljkama i istraživanje mogućnosti prehrane biljnim namirnicama odavno su poznati. No, njegovo je oduševljenje ovih dana na internetu izazvalo masu oprečnih reakcija.

Redzepi je na Twitteru, kao što to stalno čini, objavio svoje novo jelo, salatu za nadolazeći vegetarijanski meni. U komentaru je napisao: “Nova salata za moj idući vegetarijanski meni. Ponavljam, ako mene pitate, tanjur kuhanog i sirovog povrća nadmašuje svaki biftek.”

Uslijedila je, normalno, masa komentara ljubitelja mesa, chefova i vegetarijanaca. Čovjek bi očekivao da danas, kad je vegetarijanska i veganska hrana odavno dio visoke kuhinje i restoranski standard, i kada sve više ljudi traži kombinacije koje im individualno odgovaraju ne osvrćući se na podjele koje smatramo starom ideologijom, da će u takvom vremenu Redzepijeva izjava proći kao nešto normalno. Ali čini se da, iako tvrdimo suprotno, hrana nikad nije toliko bila pitanje ideologije kao danas.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.